Complete gezondheidszorg voor 0-18 jaar
puur en
persoonlijk
Mijn kinderkliniek

Belangrijke informatie

Ook met de verlenging van de landelijke maatregelen tot en met 28 april, blijft De Kinderkliniek geopend met een aangepaste werkwijze. We hebben diverse maatregelen genomen om zorg te blijven geven aan kinderen die dat echt nodig hebben. Die maatregelen beschrijven we hieronder. Mocht je vragen hebben, bel ons dan gerust op het nummer 036-7630030 of (nog liever) stuur ons een mail met je vraag naar afspraak@dekinderkliniek.nl.  

Informatie voor verwijzers, klik hier

De Kinderkliniek blijft kinderen zorg geven
Zieke kinderen die poliklinische zorg nodig hebben (kindergeneeskunde), kunnen nog steeds terecht bij De Kinderkliniek, dus neem contact op. In overleg met onze behandelaar wordt bepaald of je direct naar De Kinderkliniek kunt komen of dat er eerst een telefonisch consult plaats zal vinden.

De reeds geplande afspraken en nieuwe verwijzingen zijn dus in eerste instantie een telefonische afspraak en worden als onze behandelaar dat nodig vindt omgezet in een bezoek aan De Kinderkliniek.

Alle ouders met kinderen én tieners met afspraken die al eerder gemaakt zijn en plaatsvinden tussen nu en 29 april ontvangen uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak een sms-bericht over de afspraak.

Heb je nog geen berichtje gehad, maar staat je afspraak pas over 2 of 3 dagen ingepland, wacht dan nog even rustig af. Je ontvangt uiterlijk 24 uur van te voren een berichtje.

Gewijzigde entree
De Kinderkliniek is open, maar de draaideur bij het entree van De Kinderkliniek op de begane grond is dicht. Patiënten mogen met 1 ouder/ begeleider naar binnen. Je wordt nu ontvangen door een poli-assistente op de begane grond. Hier kan je ook formulieren en andere materialen afhalen.

3 verschillende looproutes voor extra veiligheid
Kom je voor een afspraak naar De Kinderkliniek? Dan vertelt de poli-assistente bij binnenkomst welke van de 3 beschikbare routes je moet volgen. Hiermee willen we direct patiënten mét en zónder luchtwegklachten/ koorts van elkaar scheiden. Patiënten met luchtwegklachten/ koorts zullen gebruik maken van de lift en de andere patiënten gaan indien mogelijk met de trap.

DeKinderGGZ
DeKinderGGZ is niet aanwezig in De Kinderkliniek. Zij zullen zoveel mogelijk via beeldbellen en telefonische contact ondersteuning bieden. Indien het mogelijk is vinden aanpassingen in het traject plaats, zodat we zo veel mogelijk kunnen blijven doen.

Overige zorg
Alle afspraken bij de tandarts, logopedie, KNO, optometrist, ergotherapie, fysiotherapie, Cesar oefentherapie en podotherapie vinden niet in De Kinderkliniek plaats. Je hoort van de behandelaar waar en wanneer de afspraak zal plaatsvinden. 

Extra maatregelen omtrent bezoek
Let op: als je naar De Kinderkliniek komt, gelden daar verschillende extra maatregelen omtrent het coronavirus. Dit doen wij om te voorkomen dat onze medewerkers ziek worden en om de zorg veilig te houden.

  • Kom bij een bezoek op locatie met maximaal 1 begeleider.
  • Als er sprake is van één de volgende kenmerken bij kind of begeleider(s): koorts, hoesten/ benauwdheid/ keelpijn/ snotteren/ verkoudheid, neem dan altijd eerst contact op: tel. 036-7630030.

Wij lopen dagelijks verschillende extra schoonmaakrondes en hebben verschillende andere interne maatregelen genomen. We willen graag onze gastvrijheid blijven tonen, maar houden minimaal 1,5 meter afstand. Wij dragen mondkapjes en bij sommige behandelingen ook beschermende kleding.

Wij blijven op deze pagina actuele updates geven.

Hieronder vindt u veelgestelde vragen:

1) Wat moet u doen als u griepklachten heeft?

Heeft u en/ of uw kind koorts én last van de luchtwegen (benauwdheid)?

  • Neem telefonisch contact op met uw huisarts als het niet goed gaat.
  • Ga niet naar de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of DeKinderkliniek

2) Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking.

3) Wat kan ik zelf doen om besmetting te voorkomen? 

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer. Het advies van het RIVM is met name:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg

4) Ben je bekend bij of bezoek je de kinderpulmonoloog en/ of de kinderlongconsulentes? 

Er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat Corona/Covid19 anders (heftiger) verloopt bij kinderen met astma of longproblemen. Net als bij andere luchtwegklachten (verkoudheid/griep/koorts) kan bij de eerste tekenen van benauwdheid extra luchtwegverwijding gegeven worden.

5) Belangrijke sites met informatie: 

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over alles wat te maken heeft met het nieuwe coronavirus, verwijzen wij u naar de vragen en antwoorden op de website van het RIVM. U kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale informatienummer van de overheid: 0800-1351.

Beter worden
doe je thuis!
 

Om jullie goed op de hoogte te houden hebben wij één centrale pagina over de maatregelen omtrent het coronavirus in DeKinderkliniek op onze website gezet.

To keep you well informed, please find here a central page about the measures regarding the coronavirus in DeKinderkliniek in English.