Complete gezondheidszorg voor 0-18 jaar
puur en
persoonlijk
Mijn kinderkliniek

Richtlijnen voor bezoekers

Binnen De Kinderkliniek vinden we het belangrijk dat onze zorg doorgaat in een zo veilig mogelijke omgeving. Waarbij we vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt nemen.

Bekijk hier de poster Samen veilig in DeKinderkliniek. 

Wij leveren de reguliere zorg zoals u van ons gewend bent. 

Wat vragen we van u als u naar ons toe komt?

 • Meet de temperatuur van uzelf en uw kind voordat u naar ons toe komt.
 • Als je de lift neemt, zorg er dan voor dat je met 1 gezin in de lift stapt.
 • Iedereen draagt een mondkapje, kinderen vanaf 13 jaar ook. 
 • Alle kinderen mogen komen. Bij de volgende klachten: verkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C) vragen wij jullie dit telefonisch voorafgaand aan je afspraak aan ons door te geven, zodat wij dit door kunnen geven aan de behandelaar die dan extra voorzorgsmaatregelen kan nemen. 
 • Als u niet in staat bent om te komen, neem dan contact met ons op, dan kunnen we de afspraak omzetten in een telefonisch consult of beeldbel-consult. 
 • Bij binnenkomst is het verplicht om je handen te desinfecteren, doe dit zorgvuldig! Dit is ter bescherming van jezelf, de aanwezige andere (ouders van) patiënten en onze medewerkers.
 • Ouders zijn natuurlijk welkom, maar kom als het kan met zo min mogelijk begeleiding. Er kan 1 begeleider mee naar binnen in de behandelkamer, we vragen de andere begeleiders te wachten in de wachtkamer.  
 • Houd 1,5 meter afstand: zowel binnen als buiten de behandelruimtes; de 1,5 meter afstand wordt aangegeven met stickers en strepen.
 • Let goed op de aanwijzingen van het personeel, zij helpen jullie graag verder. 

Hierbij hebben we jullie hulp heel hard nodig, alleen samen kunnen we het voor elkaar krijgen – dus houd rekening met elkaar!

Als er vragen zijn, bel ons dan gerust op het nummer 036-7630030 of (nog liever) stuur ons een mail met de vraag naar afspraak@dekinderkliniek.nl.  

Gewijzigde looproutes
De Kinderkliniek is open. Je wordt aangemeld bij de balie op de tweede verdieping.

Na het aanmelden krijg je te horen in welke wachtruimte of behandelkamer je terecht kan. Je mag de lift of de trap gebruiken.

Na de behandeling kun je bij de balie de vervolgafspraak maken, tenzij je dit liever telefonisch doet, dan wordt er telefonisch contact met jullie opgenomen. 

Kinderlongconsulenten
Heeft uw kind een afspraak bij de kinderlongconsulenten? Neem dan de eigen voorzetkamer mee!

DeKinderGGZ
DeKinderGGZ is aanwezig in De Kinderkliniek. Daarnaast kunnen zij via beeldbellen en telefonisch contact ondersteuning bieden.  

Extra maatregelen omtrent bezoek
Wij lopen dagelijks verschillende extra schoonmaakrondes en hebben verschillende andere interne maatregelen genomen. We willen graag onze gastvrijheid blijven tonen, maar houden minimaal 1,5 meter afstand. 

Hieronder vindt u veelgestelde vragen:

1) Wat moet u doen als u griepklachten heeft?

Heeft u en/ of uw kind koorts (>38 graden) én last van de luchtwegen (benauwdheid)?

 • Neem telefonisch contact op met uw huisarts als het niet goed gaat.
 • Ga niet naar de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of De Kinderkliniek.

2) Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking.

3) Wat kan ik zelf doen om besmetting te voorkomen? 

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Het advies van het RIVM is met name:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg

4) Ben je bekend bij of bezoek je de kinderpulmonoloog en/ of de kinderlongconsulentes? 

Er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat Corona/Covid19 anders (heftiger) verloopt bij kinderen met astma of longproblemen. Net als bij andere luchtwegklachten (verkoudheid/griep/koorts) kan bij de eerste tekenen van benauwdheid extra luchtwegverwijding gegeven worden.

5) Belangrijke sites met informatie: 

Please click here for our Corona measures in English

Wat is jouw wens voor diabetes?

We vroegen het aan kinderen, jongeren en kinderarts Norbert van den Berg. De antwoorden in onderstaand filmpje zijn ontroerend, eerlijk en mooi. Als team wensen we natuurlijk genezing maar vooral ook dat deze helden het kunnen blijven volhouden totdat die tijd aangebroken is! Het is een prachtig filmpje geworden en we willen dit graag met jullie delen. Klik hier voor ons Insta bericht! 

Liefs van het diabetesteam
Nieuws

15 04 2021

Stichting Kind en Ziekenhuis is op zoek naar 10-18 jarigen

Namens de Stichting Kind en Ziekenhuis sturen wij deze brief door: Hallo allemaal, Ben jij tussen de 10 en 18 jaar en kom je bij de dokter of bezoek je het ziekenhuis voor een ziekte of aandoening?  Misschien wordt er bloed bij je geprikt of heb je een ander onderzoek? Wij, van Stichting Kind en Ziekenhuis, willen heel graag weten wat jouw ervaringen zijn met het bezoek aan het ziekenhuis of bezoek bij de dokter. Lees verder

Volg ons via
 • Facebook
 • Linkedin
 • Youtube
Youtube
Altijd op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes van De Kinderkliniek, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Altijd op de hoogte
Beter worden
doe je thuis!
 

In verband met het corona virus hebben we richtlijnen voor bezoekers aan De Kinderkliniek opgesteld. De zorg voor onze patiënten gaat gewoon door. Meer informatie over Covid-19 maatregelen kunnen jullie nalezen op één centrale pagina op onze website.

Alle kinderen mogen komen. Bij koorts (>38 graden) vragen wij jullie dit te melden bij de balie, zodat de poli-assistenten dit door kunnen geven aan de behandelaar die dan extra voorzorgsmaatregelen kan nemen. In geval van quarantaine maatregelen of ziekte kunt u contact op met ons opnemen (tel. 036-763 00 30) zodat we mogelijk uw afspraak kunnen omzetten naar een telefonisch consult of beeldbel afspraak.

Bij binnenkomst in De Kinderkliniek vragen we iedereen hun handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen.