Complete gezondheidszorg voor 0-18 jaar
puur en
persoonlijk
Mijn kinderkliniek

Richtlijnen voor bezoekers

Binnen De Kinderkliniek vinden we het belangrijk dat onze zorg doorgaat in een zo veilig mogelijke omgeving. Waarbij we vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt nemen.

Bekijk hier de poster Samen veilig in DeKinderkliniek. 

De reguliere zorg zoals u van ons bent gewend is inmiddels grotendeels hervat, met extra hygiëne en veiligheidsmaatregelen. Er vinden veel afspraken plaats in De Kinderkliniek. Daarnaast gaan we ook nog door met het uitvoeren van telefonische en beeldbel-consulten bij een aantal behandelaren en bij trajecten waar het mogelijk is om goede zorg op afstand te leveren. 

We hebben in het pand van De Kinderkliniek verschillende aanpassingen gedaan. Met pijlen, strepen en andere aanwijzingen is de looproute nu zo ingericht, dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden in gangen, wachtkamers en spreekkamers. Let hier alstublieft zelf ook op. 

Wat vragen we van u als u naar ons toe komt?

 • Meet de temperatuur van uzelf en uw kind voordat u naar ons toe komt.
 • Iedereen draagt in principe een mondkapje, verkouden kinderen ook als ze jonger dan 13 jaar zijn. 
 • Alle kinderen mogen komen. Bij koorts (>38 graden) vragen wij jullie dit te melden bij de balie, zodat zij dit door kunnen geven aan de behandelaar die dan extra voorzorgsmaartegelen kan nemen. 
 • Kom op tijd voor uw afspraak (en niet veel te vroeg, zeker niet te laat).
 • Bij binnenkomst is het verplicht om je handen te desinfecteren, doe dit zorgvuldig! Dit is ter bescherming van jezelf, de aanwezige andere (ouders van) patiënten en onze medewerkers.
 • Ouders zijn natuurlijk welkom, maar kom als het kan met zo min mogelijk begeleiding. Er kan 1 begeleider mee naar binnen in de behandelkamer, we vragen de andere begeleiders te wachten in de wachtkamer. Ouders dragen bij voorkeur een mondkapje. 
 • Houd 1,5 meter afstand: zowel binnen als buiten de behandelruimtes; de 1,5 meter afstand wordt aangegeven met stickers en strepen.
 • Let goed op de aanwijzingen van het personeel, zij helpen jullie graag verder. 

Hierbij hebben we jullie hulp heel hard nodig, alleen samen kunnen we het voor elkaar krijgen – dus houd rekening met elkaar!

Als er vragen zijn, bel ons dan gerust op het nummer 036-7630030 of (nog liever) stuur ons een mail met de vraag naar afspraak@dekinderkliniek.nl.  

Gewijzigde looproutes
De Kinderkliniek is open. Je wordt aangemeld bij de balie op de tweede verdieping.

Na het aanmelden krijg je te horen in welke wachtruimte of behandelkamer je terecht kan. Je mag de lift of de trap gebruiken; bij gebruik van de lift maximaal 1 gezin per keer. 

De behandelaar laat een elektronisch bericht achter bij onze poli-assistenten over het vervolg van de behandeling; zij nemen dan telefonisch contact met u op. Na het poli bezoek verlaat je het pand bij voorkeur via de achterzijde.

Kinderlongconsulenten
Heeft uw kind een afspraak bij de kinderlongconsulenten? Neem dan de eigen voorzetkamer mee!

DeKinderGGZ
DeKinderGGZ is aanwezig in De Kinderkliniek. Daarnaast kunnen zij via beeldbellen en telefonisch contact ondersteuning bieden.  

Extra maatregelen omtrent bezoek
Wij lopen dagelijks verschillende extra schoonmaakrondes en hebben verschillende andere interne maatregelen genomen. We willen graag onze gastvrijheid blijven tonen, maar houden minimaal 1,5 meter afstand. 

Hieronder vindt u veelgestelde vragen:

1) Wat moet u doen als u griepklachten heeft?

Heeft u en/ of uw kind koorts (>38 graden) én last van de luchtwegen (benauwdheid)?

 • Neem telefonisch contact op met uw huisarts als het niet goed gaat.
 • Ga niet naar de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of De Kinderkliniek.

2) Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking.

3) Wat kan ik zelf doen om besmetting te voorkomen? 

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Het advies van het RIVM is met name:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg

4) Ben je bekend bij of bezoek je de kinderpulmonoloog en/ of de kinderlongconsulentes? 

Er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat Corona/Covid19 anders (heftiger) verloopt bij kinderen met astma of longproblemen. Net als bij andere luchtwegklachten (verkoudheid/griep/koorts) kan bij de eerste tekenen van benauwdheid extra luchtwegverwijding gegeven worden.

5) Belangrijke sites met informatie: 

Please click here for our Corona measures in English

Nieuws

01 10 2020

De Kinderkliniek nu ook LEEFH-Centrum

Dat betekent dat kinderen en jongeren met een te hoog cholesterol bij De Kinderkliniek terecht kunnen om te laten onderzoeken wat de oorzaak van het hoge cholesterol is. Na het onderzoeken van de oorzaak kan een gerichte behandeling worden gestart. Lees verder

Volg ons via
 • Facebook
 • Linkedin
 • Youtube
Youtube
Altijd op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes van De Kinderkliniek, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Altijd op de hoogte
Beter worden
doe je thuis!
 

In verband met het corona virus hebben we richtlijnen voor bezoekers aan De Kinderkliniek opgesteld. Deze en andere informatie over Covid-19 bij kinderen kunnen jullie nalezen op één centrale pagina op onze website.

Alle kinderen mogen komen. We verzoeken iedereen een mondkapje te dragen, bij verkouden kinderen ook onder 13 jaar. Bij koorts (>38 graden) vragen wij jullie dit te melden bij de balie, zodat de poli-assistenten dit door kunnen geven aan de behandelaar die dan extra voorzorgsmaatregelen kan nemen. In geval van quarantaine maatregelen of ziekte kunt u contact op met ons opnemen (tel. 036-763 00 30) zodat we mogelijk uw afspraak kunnen omzetten naar een telefonisch consult of beeldbel afspraak.

Bij binnenkomst in De Kinderkliniek vragen we iedereen hun handen te desinfecteren.