Complete gezondheidszorg voor 0-18 jaar
puur en
persoonlijk
Mijn kinderkliniek

Richtlijnen voor bezoekers

Binnen De Kinderkliniek vinden we het belangrijk dat onze zorg doorgaat in een zo veilig mogelijke omgeving. Waarbij we vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt nemen.

De reguliere zorg zoals u van ons bent gewend is inmiddels grotendeels hervat, met extra hygiëne en veiligheidsmaatregelen. Er vinden afspraken plaats in De Kinderkliniek, waaronder onderzoeken die niet langer kunnen worden uitgesteld. Daarnaast gaan we ook nog door met het uitvoeren van telefonische en beeldbel-consulten bij een aantal behandelaren. Helaas is dit niet altijd een optie voor alle afspraken.

We hebben in het pand van De Kinderkliniek verschillende aanpassingen gedaan. Met pijlen, strepen en andere aanwijzingen is de looproute nu zo, dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden in gangen en wachtkamers. Benieuwd hoe het er nu uit ziet? Dat kan je ook op dit filmpje zien: https://www.youtube.com/watch?v=032P8bgJFC4

Wat vragen we van u als u naar ons toe komt?

 • Meet de temperatuur van uzelf en uw kind voordat u naar ons toe komt.
 • Heeft u en/ of uw kind koorts (>38 graden) of andere klachten, zoals hoesten, verkoudheid, keelpijn en benauwdheid? Kom dan niet, laat dit wel even weten, dan wordt de afspraak omgezet in een telefonische afspraak zodat we jullie wel zo goed mogelijk kunnen helpen.
 • Kom op tijd voor uw afspraak (en niet veel te vroeg, zeker niet te laat).
 • Bij binnenkomst is het verplicht om uw handen te desinfecteren, doe dit zorgvuldig! Dit ter bescherming van uzelf, de aanwezige andere (ouders van) patiënten en onze medewerkers.
 • Ouders zijn natuurlijk welkom, maar kom als het kan met zo min mogelijk begeleiding. Er kan 1 begeleider mee naar binnen in de behandelkamer, we vragen de andere begeleiders te wachten in de wachtkamer. 
 • Houd 1,5 meter afstand: zowel binnen als buiten de behandelruimtes; de 1,5 meter afstand wordt aangegeven met stickers en strepen.
 • Let goed op de aanwijzingen van het personeel, zij helpen jullie graag verder. 

Hierbij hebben we jullie hulp heel hard nodig, alleen samen kunnen we het voor elkaar krijgen – dus houd rekening met elkaar!

Als er vragen zijn, bel ons dan gerust op het nummer 036-7630030 of (nog liever) stuur ons een mail met de vraag naar afspraak@dekinderkliniek.nl.  

Gewijzigde looproutes
De Kinderkliniek is open. Je wordt nu ontvangen door een poli-assistente op de begane grond. Hier kan je ook formulieren en andere materialen afhalen.

Na aanmelden bij de poli-assistente krijg je te horen in welke wachtruimte of behandelkamer je terecht kan. Dit krijg je op een briefje mee, waarop ook de verdieping staat aangegeven. Je mag de lift of de trap gebruiken; bij gebruik van de lift maximaal 1 gezin per keer. 

De behandelaar laat een bericht achter bij onze poli-assistenten over het vervolg van de behandeling; zij nemen dan telefonisch contact met u op. Na het poli bezoek verlaat je via de achterzijde het pand.

Kinderlongconsulenten
Heeft uw kind een afspraak bij de kinderlongconsulenten? Neem dan de eigen voorzetkamer mee!

DeKinderGGZ
DeKinderGGZ is beperkt aanwezig in De Kinderkliniek. Zij zullen zoveel mogelijk via beeldbellen en telefonische contact ondersteuning bieden, ook is er onderzoek in De Kinderkliniek voor bepaalde trajecten mogelijk. Veel EMDR afspraken vinden ook plaats op onze locatie, natuurlijk met gepaste afstand. 

Extra maatregelen omtrent bezoek
Wij lopen dagelijks verschillende extra schoonmaakrondes en hebben verschillende andere interne maatregelen genomen. We willen graag onze gastvrijheid blijven tonen, maar houden minimaal 1,5 meter afstand. 

Hieronder vindt u veelgestelde vragen:

1) Wat moet u doen als u griepklachten heeft?

Heeft u en/ of uw kind koorts (>38 graden) én last van de luchtwegen (benauwdheid)?

 • Neem telefonisch contact op met uw huisarts als het niet goed gaat.
 • Ga niet naar de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of De Kinderkliniek

2) Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking.

3) Wat kan ik zelf doen om besmetting te voorkomen? 

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer. Het advies van het RIVM is met name:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg

4) Ben je bekend bij of bezoek je de kinderpulmonoloog en/ of de kinderlongconsulentes? 

Er is vooralsnog geen reden om aan te nemen dat Corona/Covid19 anders (heftiger) verloopt bij kinderen met astma of longproblemen. Net als bij andere luchtwegklachten (verkoudheid/griep/koorts) kan bij de eerste tekenen van benauwdheid extra luchtwegverwijding gegeven worden.

5) Belangrijke sites met informatie: 

Youtube
Nieuws

09 07 2020

Nieuws vanuit De Kinderkliniek

Binnenkort ligt de papieren nieuwsbrief weer in de wachtkamers, maar omdat jullie niet allemaal naar De Kinderkliniek komen, plaatsen we deze ook even op de website. Er wordt informatie gegeven over verscheidene onderwerpen, over de verschillende manieren waarop er nu afspraken kunnen worden gemaakt met de behandelaren, wie er nieuw zijn in De Kinderkliniek en wat je het beste kunt doen als je last hebt van hooikoorts.  Lees verder

Volg ons via
 • Facebook
 • Linkedin
 • Youtube
Altijd op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes van De Kinderkliniek, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Altijd op de hoogte
Beter worden
doe je thuis!
 

In verband met het corona virus hebben we richtlijnen voor bezoekers aan De Kinderkliniek opgesteld. Deze en andere informatie over Covid-19 bij kinderen kunnen jullie nalezen op één centrale pagina op onze website.

Heeft u of uw kind koorts (>38 graden) of andere klachten, zoals hoesten, verkoudheid, keelpijn en benauwdheid? Kom dan niet, tenzij anders is afgesproken met uw behandelaar. Neem dan wel contact op met ons (tel. 036-763 00 30) zodat we mogelijk uw afspraak kunnen omzetten naar een telefonisch consult of beeldbel afspraak.

Bij binnenkomst in De Kinderkliniek vragen we iedereen hun handen te desinfecteren.