"Diabetes…. Met veel gedoe en organiseren", aldus Ineke.

19 februari 2019 om 10:54

"Pomp af…
De 2 weken zitten erop. Ik heb de pomp afgekoppeld, infuusnaaldje verwijderd en de sensor er uit gehaald. Vreemd genoeg voelde het niet eens als opluchting. Zo snel went een mens dus aan iets. Het voelde meer alsof ik steeds iets vergat. Elke keer als ik boodschappen ging doen, naar de toilet ging, of m’n kleren aantrok, had ik het gevoel dat ik nog iets moest doen…

En dan bedacht ik me:” Nee Ien, je vergeet niks, het is de pomp!” Ik heb best vaak gefoeterd op dat ding. Heb ‘m er één keer ’s nachts per ongeluk uitgetrokken toen ik op toilet zat en m’n arm onder het slangetje doorstak. Wat was de verleiding groot om toen géén nieuw infuusnaaldje te plaatsen! Ik wilde slapen…. Heb ’t uiteindelijk gedaan. Maar morrend. En toen op zondag de batterij leeg was. Wat een gedoe. Ik probeerde nog vergoelijkend tegen mezelf te zeggen: ”dat komt omdat je geen diabetes hebt, anders heb je batterijtjes thuis klaar liggen”, maar dat sloeg nergens op, want als je wél diabetes hebt en je gaat logeren, liggen ze daar ook niet klaar.

Dit is het dus gewoon. Diabetes…. Met veel gedoe en organiseren.

Ik wil alle kinderen en jongeren bedanken die met me meedachten waar je de pomp het beste kon dragen enz.

Eén ding moet ik nog vertellen: Menno van de administratie hielp me met het nieuwe uitleesprogramma van de 670G op de computer. Om te testen gingen we mijn pomp uitlezen. Het leek te werken en samen keken we naar de uitdraai. En ineens begon ik me te verdedigen… dat ik écht wel mijn naaldje had verwisseld en wat je daar zag kon ik verklaren en …. Menno moest er om lachen… Ik besefte onmiddellijk dat dit het gevoel was wat kinderen en jongeren ook hebben. Menno kon doodgewoon meekijken wat ik had uitgevoerd afgelopen dagen. Het voelde kwetsbaar. Het kan niet anders of jullie moeten dit ook voelen.

Lieve kinderen en jongeren met diabetes, ik heb onwijs veel respect voor jullie, mijn hart gaat naar jullie uit. Jullie dagelijks leven is één grote organisatie. Petje af. Namens heel ons team.

Ik stop nog niet met schrijven….wordt vervolgd met ervaringen van de 15 kinderen.

Veel groeten, Ineke"

 
Nieuws

26 10 2018

Binnen één week de eerste afspraak bij een kinderarts

In De Kinderkliniek in Almere kan je voor een eerste afspraak bij een kinderarts altijd binnen één week terecht, vaak zelfs direct de volgende dag. Alle inwoners van Almere maar ook uit de regio (Lelystad, 't Gooi, Zeewolde) kunnen bij ons met een verwijzing snel terecht op een poliklinisch spreekuur van één van onze kinderartsen. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube