14 november: Wereld Diabetesdag & ontwikkelingsproject in Sri Lanka

12 november 2019 om 09:58

De Wereld Diabetesdag is een wereldwijde actie die sinds 1991 jaarlijks wordt georganiseerd en volledig in het teken staat van diabetes mellitus. Elk jaar is dit op 14 november. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor diabetes. Dat is belangrijk, om meer mensen, je vrienden, je buren en collega's, maar ook bestuurders, ministers en beleidsmakers extra te attenderen op diabetes. Dit jaar zijn Ineke, Dianne Maingay (kinderarts) en Bianca Gorter (GZ-psycholoog) tijdens Wereld Diabetesdag voor het ontwikkelingsproject in Kandy, Sri Lanka.

In 2015 is DeKinderkliniek daar een ontwikkelingsproject opgestart in samenwerking met de kinderartsen van het kinderziekenhuis en de endocrinoloog van het Kandy Hospital. Zij zullen daar voorlichting geven over diabetes aan ouders, kinderen, artsen en verpleegkundigen.

In de afgelopen jaren zijn er al veel warme contacten gelegd met de (kinder-)artsen en verpleegkundigen in de ziekenhuizen van Kandy, de 2de stad van Sri Lanka. Er wordt ook nu weer zeer uitgekeken naar hun komst.

Dankzij de vele gulle giften vanuit het hele land kunnen Dianne, Ineke en Bianca heel veel diabetesmateriaal meenemen. Er zijn zelfs al dozen met materiaal vooruit gestuurd.

Ze zijn daar dolblij met alle 4 mm naaldjes, lancetten, bloedglucosemeters en -strips. Het is voor de patiënten daar namelijk heel moeilijk om aan goed materiaal te komen. Zij moeten anders bijvoorbeeld een week met een insuline naaldje en met een lancet doen. Ze hebben daar ook geen 4 mm naaldjes, maar uitsluitend 8 mm naaldjes.

De afgelopen maanden heeft de boekenkast weer in de grote wachtkamer van De Kinderkliniek gestaan én hebben we samen met het lunchcafé ruim €2000,- opgehaald. Wat een geweldig bedrag, daarmee kunnen we heel veel kinderen in Sri Lanka blij maken met nieuw diabetesmateriaal.

Véél dank aan alle mensen die hebben gedoneerd én aan de collega's en koks van het Flevoziekenhuis die heerlijk eten hebben klaargemaakt. Ineke, Dianne en Bianca zullen op Wereld Diabetesdag in Sri Lanka het materiaal weer verdelen onder de kinderen.

Op dit moment zijn zij al in Sri Lanka en we ontvangen goede berichten!

Let op: ter ere van Wereld Diabetesdag kun je ook dit jaar een extra Hba1c stempel halen, dit mag de hele week, dus kom gezellig langs! Maximaal 1 extra stempel per persoon.

Wereld diabetesdag
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube