Nieuws van De Kinderkliniek

 • Samen naar een consult? En ook samen cupcakes bakken in DeKinderkliniek?

  Samen naar een consult? En ook samen cupcakes bakken in DeKinderkliniek?

  03 januari 2018 om 13:27

  Als je diabetes type 1 hebt, bezoek je regelmatig de diabetespoli van DeKinderkliniek. Sinds hele lange tijd zijn Elaine en Liza veel beter ingesteld én ondersteunen zij elkaar! Wil je weten hoe?

  Lees het hele artikel
 • Gesloten op Nieuwjaarsdag

  Gesloten op Nieuwjaarsdag

  21 december 2017 om 17:13

  In verband met Nieuwjaarsdag is DeKinderkliniek maandag 1 januari gesloten. Voor spoed kunt u zich wenden tot de afdeling spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis.
   

  Lees het hele artikel
 • Terugblik op ontwikkelingsproject Sri Lanka van DeKinderkliniek 2017: Groei!

  Terugblik op ontwikkelingsproject Sri Lanka van DeKinderkliniek 2017: Groei!

  12 december 2017 om 16:14

  We kunnen als Kinderkliniek terugkijken op een prachtig jaar wat ons ontwikkelingsproject Sri Lanka betreft. De contacten mochten groeien, we hebben meer inzicht gekregen in leefgewoontes en onze educatie daarop kunnen afstemmen, lokale scholen bezocht en zijn op huisbezoek bij arme gezinnen geweest. Met als hoogtepunt: werelddiabetesdag in het kinderziekenhuis. Wat was het geweldig om presentaties te geven, kinderen te helpen bij het halen van hun ‘prik diploma’ (ik weet niet wie er trotser waren: de kinderen, ouders, hun dokters of wij…) en uitleg te geven. En wat we niet verwacht hadden waren de meer dan 100 verpleegkundigen en dokters die scholing wilden volgen. Ook vanuit de hulpverlenerskant was er een duidelijke vraag om training en educatie.

  Lees het hele artikel
 • Heeft u al naar uw nieuwe polisvoorwaarden gekeken?

  Heeft u al naar uw nieuwe polisvoorwaarden gekeken?

  08 december 2017 om 10:42

  Aan het einde van het jaar is het ook belangrijk om het polisvoorstel van uw zorgverzekeraar te bekijken. DeKinderkliniek heeft net als voorgaande jaren met bijna alle zorgverzekeraars een contract voor 2018 voor de kindergeneeskundige zorg en met de gemeente voor de jeugdhulp. DeKinderkliniek is nog in onderhandeling met Caresq (Promovendum, National Academic en Besured), wij hebben beiden de intentie en het vertrouwen om deze onderhandelingen succesvol af te ronden.

  Lees het hele artikel
 • Kinderzwerfboekenkast weer gevuld!

  Kinderzwerfboekenkast weer gevuld!

  30 november 2017 om 16:39

  Het is weer vroeg donker en het wordt kouder en natter buiten. Hoe leuk is het dan om je kinderen voor te lezen, samen prentenboeken te bekijken of zelf in een boek te duiken. De boekenkast staat weer helemaal vol, met grappige en leuke spannende boeken!

  Lees het hele artikel
 • Vandaag is het Werelddiabetesdag!

  Vandaag is het Werelddiabetesdag!

  14 november 2017 om 09:13

  Lieve kinderen/jongeren, (groot)ouders en iedereen die met diabetes te maken heeft, In 1922 kreeg een 14 jarige jongen met diabetes insuline toegediend. Hij was de allereerste patiënt ter wereld die met insuline behandeld werd. Het was enorm spannend of de insuline zou werken, Leonard was erg ziek, broodmager en het spande erom of hij zou blijven leven. Maar de insuline sloeg aan en Leonard knapte op! Dit werd wereldwijd groot nieuws: er was behandeling voor diabetes type 1 mogelijk! De man die insuline ontdekte was Frederick Banting. Samen zijn collega Charles Best.

  Lees het hele artikel
[1] <<8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>[16]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?