Nieuws van De Kinderkliniek

 • Heb jij een hart voor sport en heb jij een beperking?

  Heb jij een hart voor sport en heb jij een beperking?

  24 oktober 2017 om 13:10

  Weet dan dat je op 4 en 5 november a.s. verschillende sporten mag uitproberen. Sportservice Flevoland organiseert de 'Special Olympics Regionale Spelen' en heet iedereen welkom met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, gedrag) om aan verschillende clinics deel te nemen. Je kunt dansen, skeeleren, snowboarden, aan een rolstoelparcours deelnemen en nog veel meer.

  Lees het hele artikel
 • Twee goede doelen binnen één week!

  Twee goede doelen binnen één week!

  16 oktober 2017 om 10:10

  Wat een mooie opbrengst hebben de zwemmers van de Zwem4daagse Almere bij elkaar gezwommen!  Daarnaast heeft het Lunch Café heel veel geld opgebracht; daarmee kunnen we voor veel kinderen in Sri Lanka diabetesmateriaal aanschaffen. Heel veel dank aan alle mensen, jong en oud, die zich de afgelopen week hebben ingezet!

  Lees het hele artikel
 • Lunch café groot succes!

  Lunch café groot succes!

  16 oktober 2017 om 09:58

  Wat hebben we een leuke week gehad op DeKinderkliniek! Dankzij de enorme hulp van collega's en bezoekers van DeKinderkliniek is er €1371, 46 opgehaald om diabetesmateriaal aan te schaffen voor kinderen met diabetes in Sri Lanka. Wat een mooie opbrengst!

  Lees het hele artikel
 • Veel dank aan alle kinderen die mee hebben gedaan aan de Zwem4daagse!

  Veel dank aan alle kinderen die mee hebben gedaan aan de Zwem4daagse!

  16 oktober 2017 om 09:53

  Vorige week heeft de Zwem4daagse Almere plaatsgevonden. Dankzij zo’n 230 zwemmers en een hele groep vrijwilligers van de Watervrienden Almere is er een prachtig bedrag opgehaald waar de patiënten op de dagbehandeling heel erg blij van worden.

  Lees het hele artikel
 • Lunchcafé in DeKinderkliniek van 9 tot en met 13 oktober, komen jullie ook?

  Lunchcafé in DeKinderkliniek van 9 tot en met 13 oktober, komen jullie ook?

  05 oktober 2017 om 15:32

  Bezoekers van DeKinderkliniek weten wel dat DeKinderkliniek een kindertehuis in Sri Lanka heeft geadopteerd. Twee keer per jaar gaat er een team naar toe om workshops te geven op het gebied van diabetes, om materiaal te brengen en ouders en kinderen te leren hoe zij met deze ziekte om kunnen gaan. We gaan weer, op 14 november, want dat is Werelddiabetesdag, een officiële dag van de Verenigde Naties en dan wordt er wereldwijd campagne gevoerd.  Het is namelijk de geboortedag van Frederick Banting, de ontdekker van insuline. Ons team helpt die dag in het ziekenhuis van Kandy.

  Lees het hele artikel
 • Nu ook ergotherapie voor kinderen in DeKinderkliniek

  Nu ook ergotherapie voor kinderen in DeKinderkliniek

  26 september 2017 om 09:52

  Vanaf oktober start kinderergotherapeute Linda Hölzel met haar praktijk op de dinsdagmiddag. Ergotherapie kan kinderen helpen die moeilijkheden ervaren in hun dagelijkse handelen. Denk bijvoorbeeld aan moeilijkheden met aan/uitkleden, veters strikken, brood smeren of bestek hanteren, schrijven en knutselen, fietsen of spelen. Daarnaast is advies en begeleiding bij het aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen zoals een kinderstoel, rolstoel, buggy, fietsvoorziening of woningaanpassing mogelijk.

  Lees het hele artikel
[1] <<10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>[17]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?