Nieuws van De Kinderkliniek

 • Veel dank voor al het diabetesmateriaal

  Veel dank voor al het diabetesmateriaal

  28 september 2016 om 11:47

  Ineke en Marie-Lou zijn inmiddels weer terug op DeKinderkliniek. Zij hebben het meegenomen materiaal uitgedeeld en er veel mensen blij mee kunnen!

  Lees het hele artikel
 • Bericht uit Sri Lanka

  Bericht uit Sri Lanka

  20 september 2016 om 13:42

  Het eerste enthousiaste bericht van Ineke, Marie Lou en Norbert uit Sri Lanka is binnen. Wat zijn de kinderen en artsen blij met de volle koffers met diabetesmateriaal die zij hebben mee genomen! Zij willen alle mensen die spullen hebben gebracht en opgestuurd héél hartelijk danken.

  Lees het hele artikel
 • Dringende oproep voor kinderen met diabetes in Sri Lanka!

  Dringende oproep voor kinderen met diabetes in Sri Lanka!

  05 september 2016 om 10:29

  Beste kinderen, jongeren en ouders, vorig jaar is Ineke namens DeKinderkliniek in Sri Lanka geweest om te kijken of we als kinderkliniek iets zouden kunnen betekenen en kunnen opzetten voor andere zieke kinderen. Ineke heeft daar o.a. meegedraaid op een diabetesafdeling in een ziekenhuis. Die zorg verschilt dag en nacht met de diabeteszorg in Nederland. Kinderen hebben vaak geen glucosemeter, kunnen geen glucosewaarde meten en moeten zelf insuline optrekken met losse spuit en naald. Zo dienen ze ook insuline toe, met een los spuitje en (grote)naald. Ze hebben geen insulinepennen. Er is ook tekort aan kennis en de artsen werken met beperkte mogelijkheden. Zo is er geen passende bloeddrukmeter voor kinderen, alleen een volwassen bloeddrukmeter. Voordat je in het ziekenhuis terecht komt moet je vaak uren wachten… de rijen met patiënten worden door politie geleid.

  Lees het hele artikel
 • ZKN maakt filmpje over DeKinderkliniek

  ZKN maakt filmpje over DeKinderkliniek

  29 juni 2016 om 14:20

  Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is de brancheorganisatie voor zelfstandige klinieken in Nederland. Hun doelstelling is om de kwaliteit van de medische behandelingen, geleverd door zelfstandige klinieken, te bevorderen en inzichtelijk te maken voor iedere patiënt in Nederland.

  Lees het hele artikel
 • Geen eigen risico voor kinderen tot 18 jaar

  Geen eigen risico voor kinderen tot 18 jaar

  04 februari 2016 om 15:04

  Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht een basisverzekering bij een zorgverzekeraar af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar moeten op de polis van een van de ouders of verzorgers worden bijgeschreven. Kinderen zijn dan gratis meeverzekerd en voor hen geldt geen eigen risico. Dat heeft de overheid zo vastgesteld.

  Lees het hele artikel
 • DeKinderkliniek gaat live met een nieuw patiënten portaal!

  30 november -1 om 00:00

  MijnKinderkliniek, zo heet dat dus. DeKinderkliniek heeft een eigen patiëntenportaal. Dat betekent dat jullie vanaf heden alle afspraken die je in DeKinderkliniek hebt thuis vanaf de bank kunt inzien. Dat is handig!

  Lees het hele artikel
[1] <<16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?