Nieuws van De Kinderkliniek

 • De pollen zijn weer in de lucht

  De pollen zijn weer in de lucht

  02 juni 2020 om 13:45

  En dat kan voor veel mensen heel erg lastig zijn. Zeker als je een allergie hebt voor grassen, kruiden of bomen. Daarom hebben onze allergie-behandelaren een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. 

  Lees het hele artikel
 • Op welke dagen is DeKinderkliniek gesloten?
 • Contact vóór een afspraak is even anders dan jullie van ons gewend zijn

  Contact vóór een afspraak is even anders dan jullie van ons gewend zijn

  30 april 2020 om 11:40

  Op dit moment worden er geen automatische sms'jes verstuurd voor de afspraak die gepland staat. 

  Lees het hele artikel
 • Het laatste nieuws

  Het laatste nieuws

  29 april 2020 om 16:28

  DeKinderkliniek is open, maar wij hebben onze werkwijze aangepast aan de geldende richtlijnen. Die informatie staat op de speciale corona-pagina op onze website.

  Lees het hele artikel
 • Informatie voor (ouders van) kinderen met luchtwegklachten 

  Informatie voor (ouders van) kinderen met luchtwegklachten 

  09 april 2020 om 13:10

  Bij kinderen verloopt een besmetting met het (nieuwe) coronavirus (SARS-CoV-2) over het algemeen mild. Kinderen kunnen een infectie oplopen en anderen besmetten, maar worden over het algemeen niet ziek of slechts kort en niet ernstig ziek. Veelal is geen speciale behandeling nodig, anders dan ‘uitzieken’ en eenvoudige ondersteunende maatregelen (voldoende drinken, paracetamol). Er zijn maar weinig kinderen bij wie de klachten zo ernstig verlopen dat een opname in een ziekenhuis of een IC-behandeling nodig is. Het milde beloop bij kinderen komt waarschijnlijk doordat de ontstekingscascade die bij volwassenen tot uiteindelijk ernstige longproblemen leidt, bij kinderen nog niet ‘werkt’ (pas vanaf/na puberteit). (bron: NVK).

  Lees het hele artikel
 • Nieuws vanuit het diabetesteam: Corona én meer

  Nieuws vanuit het diabetesteam: Corona én meer

  09 april 2020 om 10:57

  We worden hier met zijn allen met het coronavirus geconfronteerd. Dat vraagt van iedereen aanpassing, maar brengt ook zorgen. We proberen jullie zoveel als mogelijk telefonisch te helpen en hopen dat we snel ook gebruik kunnen maken van beeldbellen. Wanneer we je wel graag willen zien, zul je merken dat onze werkwijze in DeKinderkliniek is aangepast. Wij geven géén handen geven, dragen een doktersjas en houden zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand. Ben je bijvoorbeeld verkouden/ heb je koorts? Dan zullen wij beschermende kleding en mondkapje moeten dragen. Wij houden jullie via onze website zo goed mogelijk op de hoogte, zie; https://www.dekinderkliniek.nl/corona/. Corona en diabetes
  Er wordt door Diabeter wekelijks een webinar met veel informatie gegeven over diabetes type 1 en Corona. Ineke was hierin de afgelopen weken ook te zien én te horen! De moeite waard om deze uitzendingen terug te kijken, ga naar:
  https://www.diabetestype1.nl/nieuwsberichten, of via de Facebookpagina van Diabeter https://www.facebook.com/diabeter/
  Het webinar van 25 maart : Diabetes en Corona in het algemeen. 
  Het webinar van 1 april: Diabetes type 1 en ziek zijn/Corona (vanuit behandelaren en een patiënt aan het woord).
  Het webinar van 8 april: Werk in tijden van Corona.
  Daarnaast is ook specifiekere informatie over diabetes en corona te vinden, via: https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/corona-en-diabetes.

  Lees het hele artikel
[1] <<1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>[10]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?