Nieuws van De Kinderkliniek

 • Jaarconsulten voor kinderen en jongeren met diabetes

  Jaarconsulten voor kinderen en jongeren met diabetes

  10 maart 2020 om 15:23

  Vanaf april starten we met een nieuw soort consult voor kinderen en jongeren: het jaarconsult. Wat houdt het in? Eén keer per jaar wordt er een controle consult van een uur ingepland.

  Lees het hele artikel
 • Woensdag 22 april van 14 tot 16 uur: diplomamiddag!

  Woensdag 22 april van 14 tot 16 uur: diplomamiddag!

  10 maart 2020 om 14:58

  In verband met het coronavirus zal deze middag worden uitgesteld. Een nieuwe aankondiging zal te zijner tijd op de website worden geplaatst.  Voor wie?
  Voor de diplomamiddag nodigen wij alle diabeteskinderen tussen de 4 en 13 jaar en (groot)ouders uit. Waarvoor?
  Nou… als je zelf glucose kunt meten bijvoorbeeld… Of als je helemaal zelf insuline kunt spuiten. Of wanneer je zelf kunt berekenen hoeveel koolhydraten er in het eten zitten. En je kunt ook een pompdiploma halen. Dat kan als je zelf het infuusnaaldje plaatst en het reservoir kunt vullen met insuline. Hoe gaat dat precies een diplomamiddag?

  Lees het hele artikel
 • Kickboksclinic voor kinderen met diabetes met wereldkampioen Remi Bonjasky

  Kickboksclinic voor kinderen met diabetes met wereldkampioen Remi Bonjasky

  27 februari 2020 om 13:43

  Het was een ontzettend leuke én pittige middag voor de kinderen met diabetes van DeKinderkliniek met een kickbokstraining van, jawel, wereldkampioen Remi Bonjasky! Rustig aan doen was er niet bij, want nadat hij de kinderen met een officiële begroeting welkom had geheten, zoals gebruikelijk is bij het kickboksen, begon er een training waarbij hij het uiterste vergde van de kinderen. Maar hoe geweldig is dat, gecoacht en uitgedaagd te worden door zo’n autoriteit.

  Lees het hele artikel
 • DeKinderkliniek gaat live met MijnKinderkliniek!

  DeKinderkliniek gaat live met MijnKinderkliniek!

  25 februari 2020 om 13:33

  Vrijdag 28 februari is het zover. Vanaf dat moment kunnen de patiënten die een kinderarts bezoeken in DeKinderkliniek alle afspraken die zij hebben thuis vanaf de bank inzien. Dat is handig! Het patiëntenportaal heet MijnKinderkliniek.

  Lees het hele artikel
 • Kickboks clinic voor kinderen met diabetes op woensdagmiddag 26 februari a.s.

  Kickboks clinic voor kinderen met diabetes op woensdagmiddag 26 februari a.s.

  04 februari 2020 om 15:35

  In samenwerking met de Bas van de Goor Foundation organiseert het kinderdiabetesteam een super gave kickboks clinic met wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky! Dat wordt een leuke middag! We starten bij de sportschool van Remy Bonjasky in Almere Stad. Vanaf 13.30 uur tot 15.45 uur krijg je kickboks les van Remy zelf. Er zijn al 40 aanmeldingen maar nog enkele plaatsen over!! Meld je ook aan, het wordt echt een leuke middag!

  Lees het hele artikel
 • Free Style Libre informatiemiddag voor ouders en kinderen met diabetes type 1

  Free Style Libre informatiemiddag voor ouders en kinderen met diabetes type 1

  04 februari 2020 om 15:22

  Het kinderdiabetesteam van DeKinderkliniek organiseert een informatiemiddag waarbij de firma Abbott uitleg geeft over de Free Style Libre/Flash Glucose Monitoring. De Free Style Libre is een kleine sensor, die glucosewaardes meet. Wanneer je de waarde wilt weten, 'scan' je met een apparaatje of mobiel. Mogelijk is de Free Style Libre ook voor jullie geschikt. Tijdens de middag wordt tevens informatie gegeven hoe de aanmeld procedure verloopt en hoe het uitleesprogramma werkt.
   

  Lees het hele artikel
[1] <<1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>[10]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?