Nieuws van De Kinderkliniek

 • Het laatste nieuws

  Het laatste nieuws

  29 april 2020 om 16:28

  DeKinderkliniek is open, maar wij hebben onze werkwijze aangepast aan de geldende richtlijnen. Die informatie staat op de speciale corona-pagina op onze website.

  Lees het hele artikel
 • Informatie voor (ouders van) kinderen met luchtwegklachten 

  Informatie voor (ouders van) kinderen met luchtwegklachten 

  09 april 2020 om 13:10

  Bij kinderen verloopt een besmetting met het (nieuwe) coronavirus (SARS-CoV-2) over het algemeen mild. Kinderen kunnen een infectie oplopen en anderen besmetten, maar worden over het algemeen niet ziek of slechts kort en niet ernstig ziek. Veelal is geen speciale behandeling nodig, anders dan ‘uitzieken’ en eenvoudige ondersteunende maatregelen (voldoende drinken, paracetamol). Er zijn maar weinig kinderen bij wie de klachten zo ernstig verlopen dat een opname in een ziekenhuis of een IC-behandeling nodig is. Het milde beloop bij kinderen komt waarschijnlijk doordat de ontstekingscascade die bij volwassenen tot uiteindelijk ernstige longproblemen leidt, bij kinderen nog niet ‘werkt’ (pas vanaf/na puberteit). (bron: NVK).

  Lees het hele artikel
 • Nieuws vanuit het diabetesteam: Corona én meer

  Nieuws vanuit het diabetesteam: Corona én meer

  09 april 2020 om 10:57

  We worden hier met zijn allen met het coronavirus geconfronteerd. Dat vraagt van iedereen aanpassing, maar brengt ook zorgen. We proberen jullie zoveel als mogelijk telefonisch te helpen en hopen dat we snel ook gebruik kunnen maken van beeldbellen. Wanneer we je wel graag willen zien, zul je merken dat onze werkwijze in DeKinderkliniek is aangepast. Wij geven géén handen geven, dragen een doktersjas en houden zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand. Ben je bijvoorbeeld verkouden/ heb je koorts? Dan zullen wij beschermende kleding en mondkapje moeten dragen. Wij houden jullie via onze website zo goed mogelijk op de hoogte, zie; https://www.dekinderkliniek.nl/corona/. Corona en diabetes
  Er wordt door Diabeter wekelijks een webinar met veel informatie gegeven over diabetes type 1 en Corona. Ineke was hierin de afgelopen weken ook te zien én te horen! De moeite waard om deze uitzendingen terug te kijken, ga naar:
  https://www.diabetestype1.nl/nieuwsberichten, of via de Facebookpagina van Diabeter https://www.facebook.com/diabeter/
  Het webinar van 25 maart : Diabetes en Corona in het algemeen. 
  Het webinar van 1 april: Diabetes type 1 en ziek zijn/Corona (vanuit behandelaren en een patiënt aan het woord).
  Het webinar van 8 april: Werk in tijden van Corona.
  Daarnaast is ook specifiekere informatie over diabetes en corona te vinden, via: https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/corona-en-diabetes.

  Lees het hele artikel
 • Jaarconsulten voor kinderen en jongeren met diabetes

  Jaarconsulten voor kinderen en jongeren met diabetes

  10 maart 2020 om 15:23

  Vanaf april starten we met een nieuw soort consult voor kinderen en jongeren: het jaarconsult. Wat houdt het in? Eén keer per jaar wordt er een controle consult van een uur ingepland.

  Lees het hele artikel
 • Woensdag 22 april van 14 tot 16 uur: diplomamiddag!

  Woensdag 22 april van 14 tot 16 uur: diplomamiddag!

  10 maart 2020 om 14:58

  In verband met het coronavirus zal deze middag worden uitgesteld. Een nieuwe aankondiging zal te zijner tijd op de website worden geplaatst.  Voor wie?
  Voor de diplomamiddag nodigen wij alle diabeteskinderen tussen de 4 en 13 jaar en (groot)ouders uit. Waarvoor?
  Nou… als je zelf glucose kunt meten bijvoorbeeld… Of als je helemaal zelf insuline kunt spuiten. Of wanneer je zelf kunt berekenen hoeveel koolhydraten er in het eten zitten. En je kunt ook een pompdiploma halen. Dat kan als je zelf het infuusnaaldje plaatst en het reservoir kunt vullen met insuline. Hoe gaat dat precies een diplomamiddag?

  Lees het hele artikel
 • Kickboksclinic voor kinderen met diabetes met wereldkampioen Remi Bonjasky

  Kickboksclinic voor kinderen met diabetes met wereldkampioen Remi Bonjasky

  27 februari 2020 om 13:43

  Het was een ontzettend leuke én pittige middag voor de kinderen met diabetes van DeKinderkliniek met een kickbokstraining van, jawel, wereldkampioen Remi Bonjasky! Rustig aan doen was er niet bij, want nadat hij de kinderen met een officiële begroeting welkom had geheten, zoals gebruikelijk is bij het kickboksen, begon er een training waarbij hij het uiterste vergde van de kinderen. Maar hoe geweldig is dat, gecoacht en uitgedaagd te worden door zo’n autoriteit.

  Lees het hele artikel
[1] <<1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>[11]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?