Nieuws van De Kinderkliniek

 • De diabetes-BBQ komt er weer aan!

  De diabetes-BBQ komt er weer aan!

  02 augustus 2018 om 09:41

  Jaarlijks wordt er in september een BBQ georganiseerd door ons kinderdiabetesteam en velen komen jaarlijks terug! Ben jij 10 jaar of ouder en wil jij samen met een introducé(e) ook komen koken en bbq-en? Kom dan op woensdag 5 september naar DeKinderkliniek. Je moet je natuurlijk wel even aanmelden!
  En sorry ouders, deze avond is echt alleen voor jongeren.

  Lees het hele artikel
 • Grote opkomst bij info-avond ‘Hart voor diabetes’ met prof. Eelco de Koning in DeKinderkliniek

  Grote opkomst bij info-avond ‘Hart voor diabetes’ met prof. Eelco de Koning in DeKinderkliniek

  17 juli 2018 om 13:10

  Het was een prachtige info-avond op donderdag 12 juli in DeKinderkliniek met prof. Eelco de Koning! Meer dan 200 jongeren, ouders en behandelaren waren ondanks het warme weer op de bijeenkomst afgekomen. Veel van onze jongeren en ouders hadden schalen vol met zelfgemaakte hapjes meegenomen, zoet of hartig, van salade, koek tot saté stokjes, en alles mét het aantal koolhydraten vermeld. Dit was geweldig! Het werd een bijzondere avond.

  Lees het hele artikel
 • De laatste dagen in Sri Lanka...

  De laatste dagen in Sri Lanka...

  04 juli 2018 om 14:36

  Tussen de laatste voorbereidingen door genieten Christine, Ineke en Karin van het zelfgemaakte eten van de kokkin van Home of hope. Zij kookt 3x daags voor alle kinderen (93) en matrons van het weeshuis en kookt nog op vuur. De meest heerlijke curry’s, uiteraard allemaal met rijst.

  Lees het hele artikel
 • Weer een bericht uit Sri Lanka!

  Weer een bericht uit Sri Lanka!

  29 juni 2018 om 08:53

  Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen stond er deze week een workshop gepland voor de endocrinoloog en andere artsen in het Kandy Hospital (het algemene ziekenhuis). Ineke heeft uitleg gegeven over de werking van de insulinepomp. De artsen luisterden aandachtig maar het is wel jammer dat het voor hen op dit moment alleen nog maar toekomstmuziek is. De kosten zijn in Sri Lanka nog veel te hoog om de insulinepomp te gaan gebruiken, terwijl in De Kinderkliniek 80 procent van de jongeren de insulinepomp gebruikt.

  Lees het hele artikel
 • Goed nieuws uit Sri Lanka!

  Goed nieuws uit Sri Lanka!

  26 juni 2018 om 14:08

  Er zijn weer goede stappen gezet in ons diabetesproject! Een mijlpaal is dat we van het ingezamelde geld voor het allereerst glucosemeters en stripjes vanuit Sri Lanka hebben kunnen aanschaffen. Een belangrijke stap voorwaarts in dit project! Met hetzelfde geld kunnen er nu veel meer kinderen worden geholpen, maar belangrijker is dat mensen stripjes kunnen kopen als ze geld hebben, omdat het materiaal verkrijgbaar is in Sri Lanka. Uiteraard blijven wij de mensen die het niet kunnen betalen zoveel mogelijk ondersteunen. Alle sponsoren die deze keer een bijdrage hebben geleverd, willen wij nogmaals hartelijk danken!

  Lees het hele artikel
 • Sri Lanka, ze zijn bijna onderweg!

  Sri Lanka, ze zijn bijna onderweg!

  15 juni 2018 om 09:42

  Met volle koffers gaan Ineke, Karin en Christine op pad. Er is veel materiaal gebracht en ingekocht, mede dankzij de opbrengst van de BBQ en de veiling, waarvoor nogmaals veel dank aan alle sponsoren! De spelletjeskast en de tafels met pompoenplanten en courgettes hebben ook geld opgeleverd. De barometer op de speciale website https://dekinderkliniek-in-sri-lanka.kentaa.com/ staat op €1195,-. We zijn zo blij met alle donaties, heel veel dank! Daar kunnen we echt een heleboel kinderen blij mee maken!

  Lees het hele artikel
[1] <<2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>[14]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?