Nieuws van De Kinderkliniek

 • Vandaag is het Wereld diabetesdag!

  Vandaag is het Wereld diabetesdag!

  14 november 2019 om 10:15

  Vanmorgen rond 6 uur ontvingen wij alweer de eerste berichten uit het kinderziekenhuis in Peradeniya, Sri Lanka, waar Ineke, Bianca en Dianne voor het ontwikkelingsproject van DeKinderkliniek naar toe zijn. Op deze dag zullen zij kinderen met diabetes leren hoe zij het beste met diabetes kunnen omgaan en zullen de kinderen nieuw diabetesmateriaal krijgen.

  Lees het hele artikel
 • DeKinderkliniek is open op 20 november

  DeKinderkliniek is open op 20 november

  12 november 2019 om 14:48

  De laatste dagen krijgen we regelmatig de vraag of DeKinderkliniek op 20 november open is, ja dat is zo. 

  Lees het hele artikel
 • Uitvinder van de kunstmatige alvleesklier komt naar DeKinderkliniek

  Uitvinder van de kunstmatige alvleesklier komt naar DeKinderkliniek

  12 november 2019 om 13:38

  "Uitvinder van de kunstmatige alvleesklier" Robin Koops komt in DeKinderkliniek vertellen over zijn geweldige uitvinding. Omdat hij - met diabetes type 1 - dagelijks geconfronteerd werd met het voortdurende ongemak van prikken, meten, injecteren en omdat hij niet tevreden was met zijn behandeling, ging hij zoeken naar een oplossing. Hij richtte zich op het ontwikkelen van een apparaat dat de hele glucoseregeling zelfstandig zou kunnen uitvoeren. En daar is hij nu druk mee bezig.

  Lees het hele artikel
 • Wijzigingen in ons kinderdiabetesteam

  Wijzigingen in ons kinderdiabetesteam

  12 november 2019 om 10:48

  In de afgelopen maanden is er een verschuiving in de medewerkers binnen het kinderdiabetesteam geweest. Wij nemen afscheid van Sanne en verwelkomen Dianne, Nicole en Kiki. Het kan dus zijn dat, als je een afspraak hebt, je door een nieuw gezicht wordt geholpen.

  Lees het hele artikel
 • 14 november: Wereld Diabetesdag & ontwikkelingsproject in Sri Lanka

  14 november: Wereld Diabetesdag & ontwikkelingsproject in Sri Lanka

  12 november 2019 om 09:58

  De Wereld Diabetesdag is een wereldwijde actie die sinds 1991 jaarlijks wordt georganiseerd en volledig in het teken staat van diabetes mellitus. Elk jaar is dit op 14 november. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor diabetes. Dat is belangrijk, om meer mensen, je vrienden, je buren en collega's, maar ook bestuurders, ministers en beleidsmakers extra te attenderen op diabetes. Dit jaar zijn Ineke, Dianne Maingay (kinderarts) en Bianca Gorter (GZ-psycholoog) tijdens Wereld Diabetesdag voor het ontwikkelingsproject in Kandy, Sri Lanka.

  Lees het hele artikel
 • Proeflessen kinder- en tieneryoga gaan door!

  Proeflessen kinder- en tieneryoga gaan door!

  05 november 2019 om 13:48

  Op woensdag 13 november gaan de proeflessen kinder- en tieneryoga in DeKinderkliniek door. Er zijn al voldoende aanmeldingen maar kunnen zeker nog meer enthousiastelingen bij. Annemarie Faber is de ervaren yogadocent die jullie met veel plezier zal ontvangen. 

  Lees het hele artikel
[1] <<3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>[10]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?