Nieuws van De Kinderkliniek

 • "Diabetes…. Met veel gedoe en organiseren", aldus Ineke.

  "Diabetes…. Met veel gedoe en organiseren", aldus Ineke.

  19 februari 2019 om 10:54

  "Pomp af…
  De 2 weken zitten erop. Ik heb de pomp afgekoppeld, infuusnaaldje verwijderd en de sensor er uit gehaald. Vreemd genoeg voelde het niet eens als opluchting. Zo snel went een mens dus aan iets. Het voelde meer alsof ik steeds iets vergat. Elke keer als ik boodschappen ging doen, naar de toilet ging, of m’n kleren aantrok, had ik het gevoel dat ik nog iets moest doen…

  Lees het hele artikel
 • Indrukwekkende verhalen uit het diabetes pomp en sensor traject

  Indrukwekkende verhalen uit het diabetes pomp en sensor traject

  15 februari 2019 om 09:52

  Voorzichtige eerste ervaringen We zijn een paar dagen verder. Bijna durf ik niet te schrijven over de eerste ervaringen die ouders en kinderen met ons deelden. Een paar dagen stelt tenslotte niks voor. Geeft geen garantie en zegt weinig over een slechte ervaring. Bij de training werd het ook gezegd: “Reken een aantal weken, zo niet een paar maanden, voordat alles is gewend. Jij moet wennen aan het systeem en het systeem moet wennen aan jou”. Maar toch…. Prille ervaringen tellen ook mee!

  Lees het hele artikel
 • Leefstijlmarkt Almere

  Leefstijlmarkt Almere

  14 februari 2019 om 15:10

  Op woensdag 27 februari wordt voor de inwoners van Almere de jaarlijkse Leefstijlmarkt georganiseerd door de Zorggroep Almere en Windesheim Flevoland. DeKinderkliniek is er ook bij. Die dag zijn wij te gast bij onze buren in het Windesheim pand op de Hospitaaldreef nummer 5. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn obesitasverpleegkundige Marie-Lou Pardoen van de obesitaspoli en Physician Assistant Ghislaine van der Zande van de allergie/ eczeem poli aanwezig.

  Lees het hele artikel
 • Steeds meer nieuws van Ineke over het pomptraject

  Steeds meer nieuws van Ineke over het pomptraject

  05 februari 2019 om 11:00

  Zoals we al eerder hebben vermeld zijn er afgelopen week 15 kinderen/ jongeren met diabetes type 1 een nieuw pomptraject ingegaan. Zij gaan de insulinepomp MiniMed 670G van Medtronic in combinatie met de sensor dragen. Dit traject verloopt stapsgewijs en wat is nu zo bijzonder, Ineke begeleidt de groep en doet mee! Dat betekent dat zij ook een insulinepomp draagt, een infuusnaaldje heeft gekregen en dat Marie-Lou bij haar de sensor heeft geplaatst. Volgende week gaat zij ook op auto-modus mee. Ineke doet dit zodat zij de ervaringen van de jongeren kan meebeleven. Lees haar verslag van de eerste dag:

  Lees het hele artikel
 • Vijftien kinderen/jongeren met diabetes over op de gloednieuwe pomp; de MiniMed 670G

  Vijftien kinderen/jongeren met diabetes over op de gloednieuwe pomp; de MiniMed 670G

  15 januari 2019 om 15:09

  DeKinderkliniek start als één van de eerste klinieken van Nederland met het begeleiden van kinderen bij het overstappen op de MiniMed 670G van Medtronic. Maar liefst 15 kinderen en jongeren met diabetes type 1 volgen deze week in DeKinderkliniek het 670G pomptraject. Deze insulinepomp wordt in combinatie met de sensor gedragen.

  Lees het hele artikel
 • Dinsdagmiddag 29 januari verwenmiddag voor de patiënten

  Dinsdagmiddag 29 januari verwenmiddag voor de patiënten

  15 januari 2019 om 12:06

  Wil jij graag mooie haren, een geschminkt gezicht of een lekkere handmassage? Dan mag je op dinsdag 29 januari tussen 14 en 16 uur naar DeKinderkliniek komen. Dan komen 5 studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg van Landstede uit Harderwijk speciaal naar DeKinderkliniek toe om jullie te verwennen!

  Lees het hele artikel
[1] <<4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>[20]


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?