De allernieuwste insulinepomp een taart waard!

26 november 2020 om 13:01

Afgelopen week werden 12 kinderen/jongeren met diabetes in DeKinderkliniek op de nieuwste insulinepomp MiniMed 780G ingesteld en werd de auto-modus geactiveerd. 

De allernieuwste insulinepomp, die nog maar net uit is, regelt op basis van de sensor glucosewaarde zelf de basis insulineafgifte. Daalt de glucosewaarde, dan geeft de pomp minder insuline af. Stijgt de glucosewaarde, wordt er meer insuline afgegeven en is ook dat onvoldoende, corrigeert de pomp zo nodig elke 5 minuten de hoge waardes. Een mijlpaal voor de kinderen/jongeren maar ook voor de behandelaren! Weer een kleine stap voorwaarts in de behandeling van kinderen met diabetes.
Dus dat werd gevierd!
De ouders van Stefan hadden een taart besteld voor hun zoon in de vorm van de insulinepomp. En ontvingen wij als kinderdiabetesteam óók een taart! Om te bedanken voor de goede begeleiding. We waren oprecht trots op de mooie taart die we mochten ontvangen, heel hartelijk dank. We ondersteunen de kinderen/ en jongeren graag!

Stefan blij met de taart en de insulinepomp
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube