De Kinderkliniek nu ook LEEFH-Centrum

01 oktober 2020 om 16:12

Dat betekent dat kinderen en jongeren met een te hoog cholesterol bij De Kinderkliniek terecht kunnen om te laten onderzoeken wat de oorzaak van het hoge cholesterol is. Na het onderzoeken van de oorzaak kan een gerichte behandeling worden gestart.

Op de poli wordt onderzocht of het te hoge cholesterol erfelijk is of door een andere oorzaak is ontstaan. Als het erfelijk is dan heet dat Familiaire Hypercholesterolemie. Het hebben van een te hoog cholesterol kan ook een andere oorzaak hebben. Door middel van dna- en bloedonderzoeken kan de oorzaak worden achterhaald.

Als er sprake is van Familiaire Hypercholesterolemie, dan is het belangrijk dat kinderen tussen de 8 en 11 jaar starten met de behandeling. De Kinderkliniek is een regionaal LEEFHcentrum, speciaal voor kinderen en jongeren waarbij het vermoeden bestaat dat er sprake is van Familiaire Hypercholesterolemie. 

De Kinderkliniek werkt op deze poli, die ook wel de lipidenpoli wordt genoemd, samen met het Amsterdam UMC en met de Stichting LEEFH (Landelijk Expertisecentrum Erfelijkheidsonderzoek Familiaire Hart- en Vaatziekten). 

Wil je meer weten? Lees dan verder op de pagina met informatie over een te hoog cholesterol bij kinderen en wie je behandelaren zijn. 

LEEFH
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube