De Kinderombudsman komt naar DeKinderkliniek

16 september 2019 om 12:24

Hoe word jij betrokken bij jouw medische behandeling? En hoe tevreden ben jij daarover? De Kinderombudsman hoort het graag.

De Kinderombudsman wil van kinderen en jongeren horen hoe zij betrokken worden bij hun eigen medische behandeling. Als je ziek wordt en medische zorg nodig hebt, moeten er veel beslissingen gemaakt worden. Hoe gebeurt dit en ben je hier tevreden over? Dat hoort de Kinderombudsman graag van jou! Vraagt de dokter bijvoorbeeld altijd naar wat jij wil? Krijg je een goede uitleg over hoe de behandeling eruit ziet? En kan jij aangeven hoe je je medische behandeling wil combineren met school?

 

Uitnodiging
Om de mening van kinderen te horen organiseert de Kinderombudsman verschillende bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan medewerkers van de Kinderombudsman met kleine groepjes kinderen en jongeren over dit onderwerp in gesprek. Zo horen zij wat er goed gaat en wat er beter kan en kunnen zij ziekenhuizen en andere organisaties oproepen dingen anders te doen. Zij komen ook langs bij de Kinderkliniek. Voor deze bijeenkomst willen zij jou graag vragen.

Voor wie
De Kinderombudsman is op zoek naar kinderen en jongeren tussen de 9 en 21 jaar die een medische behandeling krijgen of in de afgelopen drie jaar hebben gekregen. Het maakt niet uit wat voor aandoening je precies hebt of hoe lang je behandeling duurt. 

Waar:
De bijeenkomst vindt plaats bij de Kinderkliniek. Reiskosten worden vergoed, ook als een van je ouders/verzorgers je moet komen brengen.

Wanneer:
Maandag 4 november, van 17.00-20.00 uur.
De Kinderombudsman zorgt voor avondeten

Aanmelden
Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen en te vertellen wat jij belangrijk vindt? Laat het dan weten door een mailtje te sturen naar info@dekinderkliniek.nl. Vermeld in dit mailtje je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer waarop we je (of je ouder(s)/verzorger(s)) kunnen bereiken en eventuele allergieën/dieetwensen. Doe dit graag vóór dinsdag 29 oktober. Als je nog vragen hebt, dan kun je die ook mailen.

Mocht je niet op deze datum kunnen, maar wil je wel graag deelnemen. Neem dan contact op met de Kinderombudsman, misschien kan je dan wel bij een andere bijeenkomst aanschuiven.

Wat is de Kinderombudsman?
De Kinderombudsman is een organisatie die kinderen en jongeren t/m 18 jaar helpt om voor hun rechten op te komen. Kinderen en volwassenen kunnen contact met hun opnemen met een vraag of klacht over kinderrechten. Zij kunnen dan advies geven, met de andere organisatie gaan praten of een onderzoek starten. Als zij zelf zien dat er in Nederland iets misgaat op het gebied van kinderrechten, dan komen zij ook in actie. Zij geven bijvoorbeeld gevraagd en ongevraagd advies aan politiek en aan de ministers. Bij elk advies houden zij zo veel mogelijk rekening met wat kinderen en jongeren nodig hebben of belangrijk vinden. Meer informatie over de Kinderombudsman vind je op www.dekinderombudsman.nl   

De Kinderombudsman
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube