Free Style Libre informatiemiddag voor ouders en kinderen met diabetes type 1

04 februari 2020 om 15:22

Het kinderdiabetesteam van DeKinderkliniek organiseert een informatiemiddag waarbij de firma Abbott uitleg geeft over de Free Style Libre/Flash Glucose Monitoring. De Free Style Libre is een kleine sensor, die glucosewaardes meet. Wanneer je de waarde wilt weten, 'scan' je met een apparaatje of mobiel. Mogelijk is de Free Style Libre ook voor jullie geschikt. Tijdens de middag wordt tevens informatie gegeven hoe de aanmeld procedure verloopt en hoe het uitleesprogramma werkt.
 

We nodigen je van harte uit om je zo snel mogelijk aan te melden bij Anita van den Brink via email adres: afspraak@dekinderkliniek.nl t.a.v. Anita van den Brink.

Wanneer: 10 maart 2020
Waar:       DeKinderkliniek
Tijd:         14.00 uur tot 16.00 uur

Free Style Libre (FSL) wordt voortaan breed vergoed bij diabetes type 1.

Vanaf nu krijgt bijna iedereen met diabetes type 1 de Flash Glucose Monitoring/Free Style Libre (FSL) vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat om vergoeding voor iedereen met diabetes die op een intensieve behandeling met insuline zit en minimaal 4 keer per dag hun bloedglucose moeten controleren. Dit betreft dus bijna iedereen met diabetes type 1 en diabetes type 2 die per dag meerdere keren insuline moeten toedienen.

Goed om te weten is dat de Free Style Libre geen connectie heeft met de insulinepomp. De insulinepomp kan dus niet reageren op de bloedglucosewaardes die gemeten worden met de Free Style Libre. Hij werkt anders dan de sensor (CGM).
Je komt niet in aanmerking voor de Free Style Libre als je de sensor (CGM) hebt.

Hartelijke groeten, het kinderdiabetesteam van DeKinderkliniek

Free style libre
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube