Heb je diabetesmateriaal over? Breng het naar ons!

19 april 2017 om 10:27

Vorig september vroegen wij om jullie hulp, om de kinderen met diabetes in Sri Lanka te helpen. Dat was een daverend succes! Met koffers vol spullen zijn Ineke, Marie-Lou en Norbert toen naar Sri Lanka afgereisd. Nu gaan we weer om de kennis die we hebben daar in te zetten. En natuurlijk hopen we weer veel materiaal mee te kunnen nemen, zodat we veel kinderen kunnen helpen.

Heb je materiaal dat nog netjes verpakt is, dat je niet meer gebruikt? Breng het dan naar DeKinderkliniek. Denk aan glucosemeters, stripjes, lancetjes, insulinepennen, naaldjes….. ? We hebben gezien dat we de kinderen in Sri Lanka er erg goed mee kunnen helpen!

Op 5 mei vertrekken deze keer Marie-Lou en Anita van de dagbehandeling. Je ziet, we gaan iedere keer met iemand die er al geweest is en met een nieuwe collega, zo geven we aan elkaar het stokje door. Marie-Lou en Anita gaan workshops houden voor ouders en kinderen met diabetes type 1. Ook hopen zij naar scholen te kunnen gaan om daar de kinderen en hun ouders meer te leren over obesitas en wat zij kunnen doen om geen diabetes type 2 te krijgen.

Het materiaal dat jullie niet meer gebruiken, mogen jullie opsturen naar ons of afgeven aan de balie. Alvast veel dank, namens ons en namens de kinderen van Sri Lanka.

weer diabetesmateriaal nodig
Nieuws

21 01 2020

Het Teddy Bear Hospital komt weer naar de Kinderkliniek, op woensdag 12 februari.

Twee jaar geleden was het een groot succes, daarom organiseert de Jongerenraad van DeKinderkliniek wederom het Teddy Bear Hospital . In het Teddy Bear Hospital wordt een ziekenhuis nagemaakt om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg, en om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen. De kinderen kruipen nu even in de rol van vader of moeder van hun knuffel. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube