Informatiemiddag over Free style Libre/ Flash Glucose Monitoring

26 november 2019 om 13:21

Het diabetesteam van DeKinderkliniek organiseert wederom een informatiemiddag waarbij de firma Abbott uitleg geeft over de Free Style Libre/Flash Glucose Monitoring. De Free Style Libre is een kleine sensor, die glucosewaardes meet. Wanneer je de waarde wilt weten, ‘scan’ je met een apparaatje of mobiel. Mogelijk is de Free Style Libre ook voor jullie geschikt.

Tijdens deze middag wordt tevens informatie gegeven hoe de aanmeldprocedure verloopt en hoe het uitleesprogramma werkt.

We nodigen je van harte uit om je zo snel mogelijk aan te melden bij Anita van den Brink via email adres: afspraak@dekinderkliniek.nl t.a.v. Anita van den Brink.

Wanneer:        15 januari 2020
Waar:              DeKinderkliniek
Tijd                 14.00 uur tot 16.00 uur

Free Style Libre wordt vergoed vanuit het basispakket bij de volgende indicaties:

  • Kinderen (4 – 18 jaar) met diabetes type 1
  • Jongeren vanaf 18 jaar met diabetes type 1 van wie de bloedglucosewaardes niet goed in te stellen zijn (Hba1c 64 mmol/mol of hoger)
  • Zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2
  • Vrouwen met diabetes type 1 en 2 met zwangerschapswens

Goed om te weten is dat de Free Style Libre geen connectie heeft met de insulinepomp. De insulinepomp kan dus niet reageren op de bloedglucosewaardes die gemeten worden met de Free Style Libre. Hij werkt anders dan de sensor (CGM). Je komt niet in aanmerking voor de Free Style Libre als je de sensor (CGM) hebt.

Free style libre
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube