Korte wachttijden

22 oktober 2021 om 16:27

Bij DeKinderkliniek proberen we de wachttijd voor een eerste afspraak algemene kindergeneeskunde zo kort mogelijk te houden. In de regel vindt na verwijzing de eerste afspraak binnen 5 werkdagen plaats. Vaak zelfs nog eerder als dit medisch noodzakelijk is.

Voor ons zijn korte toegangstijden belangrijk voor de kinderen, jongeren en ouders zelf. Hoeveel onrust geeft het om in onzekerheid lang te moeten wachten op een eerste afspraak? We zien onder andere aan de reacties op Zorgkaart Nederland hoe fijn ouders het vinden dat ze snel in DeKinderkliniek terecht kunnen. En wij zijn trots op onze organisatie dat we onze wachttijden zo goed onder controle hebben!

De wachttijd is het aantal dagen of weken tussen het moment van verwijzing en de eerste afspraak. Sinds augustus wordt de wachttijd tweewekelijks gepubliceerd op Zorgkaart Nederland. Een mooie ontwikkeling, dan zien ouders waar ze snel terecht kunnen. Wachttijden zijn wel een momentopname. De wachttijd kan fluctueren, bijvoorbeeld als gevolg van griepperiodes waardoor er onverwacht veel aanbod is.  Ook dan proberen we met ouders en jongeren samen te zoeken naar de beste oplossing.

DeKinderkliniek is een centrum voor poliklinische behandeling en dagbehandeling voor niet acute, tweedelijns kindergeneeskundige en psychologische zorg voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar. Onze ambitie is om zo goed mogelijk georganiseerde totaalzorg te bieden. Van een zo hoog mogelijke kwaliteit en met oog voor de persoonlijke belangen van kinderen en jongeren. We zijn gevestigd in Almere.

De grote wachtkamer
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube