Legitimatiebewijs verplicht, al vanaf 0 jaar

06 juni 2019 om 10:36

De overheid heeft deze regel ingesteld. Als uw kind medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs van uw kind laten zien aan de zorgverlener. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen en geldt vanaf de geboorte. Uw kind kan zich identificeren met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

De poli-assistente registreert uw identiteitsbewijs.De poli-assistente controleert met het identiteitsbewijs of uw kind degene is die bij het Burgerservicenummer (BSN) hoort. De soort en het nummer van uw identiteitsbewijs worden vastgelegd in de administratie. Een kopie of scan maken mag niet.

Heeft uw kind onmiddellijk medische hulp nodig? Dan wordt uw kind eerst geholpen. Daarna moet het kind zich binnen 14 dagen bij DeKinderkliniek identificeren.

Identificatie verplicht
Nieuws

16 10 2019

Lintje voor kinderartsen Tim Vreede en Norbert van den Berg

Vanmiddag hebben de oprichters van De Kinderkliniek, kinderartsen Tim Vreede en Norbert van den Berg, een lintje gekregen. Burgemeester van Almere Franc Weerwind benadrukte in zijn toespraak bij de uitreiking dat sinds de start van De Kinderkliniek het aantal ziekenhuisopnames met 30 tot 40 procent is gedaald. Het krijgen van het lintje was een complete verrassing voor beide artsen. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube