Legitimatiebewijs verplicht, al vanaf 0 jaar

06 juni 2019 om 10:36

De overheid heeft deze regel ingesteld. Als uw kind medische zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs van uw kind laten zien aan de zorgverlener. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen en geldt vanaf de geboorte. Uw kind kan zich identificeren met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

De poli-assistente registreert uw identiteitsbewijs.De poli-assistente controleert met het identiteitsbewijs of uw kind degene is die bij het Burgerservicenummer (BSN) hoort. De soort en het nummer van uw identiteitsbewijs worden vastgelegd in de administratie. Een kopie of scan maken mag niet.

Heeft uw kind onmiddellijk medische hulp nodig? Dan wordt uw kind eerst geholpen. Daarna moet het kind zich binnen 14 dagen bij DeKinderkliniek identificeren.

Identificatie verplicht
Nieuws

26 10 2018

Binnen één week de eerste afspraak bij een kinderarts

In De Kinderkliniek in Almere kan je voor een eerste afspraak bij een kinderarts altijd binnen één week terecht, vaak zelfs direct de volgende dag. Alle inwoners van Almere maar ook uit de regio (Lelystad, 't Gooi, Zeewolde) kunnen bij ons met een verwijzing snel terecht op een poliklinisch spreekuur van één van onze kinderartsen. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube