Lunchcafé in DeKinderkliniek van 9 tot en met 13 oktober, komen jullie ook?

05 oktober 2017 om 15:32

Bezoekers van DeKinderkliniek weten wel dat DeKinderkliniek een kindertehuis in Sri Lanka heeft geadopteerd. Twee keer per jaar gaat er een team naar toe om workshops te geven op het gebied van diabetes, om materiaal te brengen en ouders en kinderen te leren hoe zij met deze ziekte om kunnen gaan. We gaan weer, op 14 november, want dat is Werelddiabetesdag, een officiële dag van de Verenigde Naties en dan wordt er wereldwijd campagne gevoerd.  Het is namelijk de geboortedag van Frederick Banting, de ontdekker van insuline. Ons team helpt die dag in het ziekenhuis van Kandy.

Nu heeft dit 'november-2017-team' bedacht om in de week van 9 tot en met 13 oktober in DeKinderkliniek een Lunchcafé in te richten om geld in te zamelen voor materiaal voor de kinderen met diabetes. Alle collega’s ondersteunen dit doel en zorgen voor lekkers bij de koffie, soep voor de lunch en natuurlijk een gezond fruithapje. Ook worden er voor de kinderen pannenkoeken gebakken. Voor het eten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, alle kleine beetjes helpen.
Daarnaast zamelen we de hele maand oktober oude boeken in die voor een vrijwillig bedrag gekocht kunnen worden. Heb je nog oude boeken in de kast, zowel voor kinderen als voor volwassenen? Doneer ze voor het goede doel! Er staat een boekenkast in de grote wachtkamer waar iedereen zelf de boeken in mag doen en waar je meteen boeken kunt uitzoeken.

En natuurlijk hopen we weer veel materiaal mee te kunnen nemen naar Sri Lanka. Dus heb je materiaal over wat nog netjes verpakt is (anders mogen we het niet gebruiken), goed van houdbaarheidsdatum is en gebruik je het niet meer? (Denk aan: glucosemeters, stripjes, lancetjes, insulinepennen, naaldjes enz.). Neem het dan volgende week mee! Je mag het natuurlijk ook op een andere dag bij ons inleveren. Alvast veel dank! Wij weten dat de kinderen er erg blij mee zijn!

Kom gezellig langs in ons café, van 11.00 tot 13.30 zijn wij open!

Sri Lanka
Nieuws

04 09 2018

Zeilweek was een groot succes!

Afgelopen week hebben collega’s Anouk, Raoul, Else, Jacqueline, Mirjam & Michael en Katrientje de vaste grond onder hun voeten geruild voor het zoete en zoute Zeeuwse water. En zij niet alleen, 4 families van DeKinderkliniek stapten maandag ook aan boord van de Oostvogel. En geloof ons, dat is voor de gezinnen best wel spannend. Want met wie stap je aan boord, waar slaap je dan, wie is de crew, wat zullen we eten, wat gaan we doen en waar gaan we heen? Allemaal vragen die in de loop van de dagen een antwoord kregen. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube