Start unieke behandeling voor de allerkleinsten in De Kinderkliniek

01 juni 2021 om 12:11

DeKinderGGZ biedt met IMH poliklinische diagnostiek en behandeling voor kinderen tot 6 jaar. Vanaf juni breiden we onze dienstverlening uit met een unieke dagbehandeling - Magnolia - waar gewerkt wordt volgens de Infant Mental Health (IMH) visie. Magnolia is een gespecialiseerde dagbehandeling voor 0 tot en met 4 jaar, die aansluit bij de bestaande IMH poli waar jonge kinderen en hun ouders of verzorgers terecht kunnen als er grote zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind en/of de relatie tussen ouder en kind. 

De Kinderkliniek dagbehandeling Magnolia is een onderdeel van de Infant Mental Health poli van DeKinderGGZ, waar diagnostiek en deeltijdbehandeling voor kinderen van 0-6 jaar samen met hun ouders plaatsvindt. Doel van deze diagnostiek en behandeling is, om in een zo vroeg mogelijk stadium van de ontwikkeling, een verklaring te vinden voor de problemen van het kind en zo mogelijk hiervoor een oplossing te zoeken. Het op jonge leeftijd begeleiden van de kinderen kan problemen op latere leeftijd voorkomen. De relatie tussen ouder(s) en kind is hierin het belangrijkste aanknopingspunt.

Binnen de groep wordt gekeken naar het gedrag van kinderen en ouders binnen gewone, dagelijkse situaties (hoe eet/speelt/slaapt het kind, hoe verloopt de verzorging, hoe reageert het kind op regels en grenzen, hoe verloopt de ontwikkeling van het kind). De behandeling is erop gericht de rol van ouders in die relatie en in die situatie te versterken.

Preventie loont
 daarom wordt jong gestart en is er oog voor het hele gezin!

De medewerkers van de IMH dagbehandeling Magnolia werken vanzelfsprekend nauw samen met ons team kinderartsen. 

Omroep Flevoland is bij ons langs geweest om te praten over onze nieuwe plannen, zie het nieuwsitem op hun site:  https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/227431/unieke-behandeling-voor-allerkleinsten-in-kinderkliniek

Infant Mental Health dagbehandeling
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube