Uitvinder van de kunstmatige alvleesklier komt naar DeKinderkliniek

12 november 2019 om 13:38

"Uitvinder van de kunstmatige alvleesklier" Robin Koops komt in DeKinderkliniek vertellen over zijn geweldige uitvinding. Omdat hij - met diabetes type 1 - dagelijks geconfronteerd werd met het voortdurende ongemak van prikken, meten, injecteren en omdat hij niet tevreden was met zijn behandeling, ging hij zoeken naar een oplossing. Hij richtte zich op het ontwikkelen van een apparaat dat de hele glucoseregeling zelfstandig zou kunnen uitvoeren. En daar is hij nu druk mee bezig.

Op dinsdag 14 januari 2020 komt Robin Koops vertellen over de tot standkoming van deze uitvinding, de werking van de kunstmatige alvleesklier, en de toekomst. Zal er ook een kunstmatige alvleesklier voor kinderen komen? Robin Koops zal antwoord geven op al jullie vragen. 

Lees het bijgesloten pdf document voor meer informatie.

Iedereen die geïnteresseerd is of betrokken bij diabetes is van harte welkom!

Helaas kunnen we geen nieuwe aanmeldingen meer aannemen, de opkomst is enorm groot, de zaal zit vol!

Robin Koops
Nieuws

16 10 2019

Lintje voor kinderartsen Tim Vreede en Norbert van den Berg

Vanmiddag hebben de oprichters van De Kinderkliniek, kinderartsen Tim Vreede en Norbert van den Berg, een lintje gekregen. Burgemeester van Almere Franc Weerwind benadrukte in zijn toespraak bij de uitreiking dat sinds de start van De Kinderkliniek het aantal ziekenhuisopnames met 30 tot 40 procent is gedaald. Het krijgen van het lintje was een complete verrassing voor beide artsen. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube