Vandaag is het Wereld diabetesdag!

14 november 2019 om 10:15

Vanmorgen rond 6 uur ontvingen wij alweer de eerste berichten uit het kinderziekenhuis in Peradeniya, Sri Lanka, waar Ineke, Bianca en Dianne voor het ontwikkelingsproject van DeKinderkliniek naar toe zijn. Op deze dag zullen zij kinderen met diabetes leren hoe zij het beste met diabetes kunnen omgaan en zullen de kinderen nieuw diabetesmateriaal krijgen.

Dit jaar hebben de patiënten en hun ouders een officiële uitnodiging ontvangen en de opkomst is groot. Dat is wel heel bijzonder want vele gezinnen moeten hier uren (ja echt úúúren lang) voor reizen. Met bussen en tuk tuks, over hobbelige wegen, sommige gezinnen zijn wel ruim 4 uur onderweg. Maar dan worden zij hartelijk ontvangen. De zaal is mooi versierd, met bloemen en ballonnen. De vrouwen zijn prachtig aangekleed, kaarsen zijn aangestoken. Naast het educatieve programma zal er ook worden gedanst.
Wij hebben al een filmpje geplaatst op onze Facebook pagina, volg daar vandaag meerdere berichten!

Let op: ter ere van Wereld Diabetesdag kun je ook dit jaar een extra Hba1c stempel halen, dit mag de hele week, dus kom gezellig langs! Maximaal 1 extra stempel per persoon.

Het auditorium is goed gevuld
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube