Vijftien kinderen/jongeren met diabetes over op de gloednieuwe pomp; de MiniMed 670G

15 januari 2019 om 15:09

DeKinderkliniek start als één van de eerste klinieken van Nederland met het begeleiden van kinderen bij het overstappen op de MiniMed 670G van Medtronic. Maar liefst 15 kinderen en jongeren met diabetes type 1 volgen deze week in DeKinderkliniek het 670G pomptraject. Deze insulinepomp wordt in combinatie met de sensor gedragen.

De sensor meet elke 5 minuten een glucosewaarde en zendt deze naar de insulinepomp. Nieuw is dat deze pomp elke 5 minuten bepaalt hoeveel hij afgeeft aan basale insuline. Is de waarde te hoog, dan geeft hij meer insuline af. Is de waarde aan de lage kant, dan geeft hij minder insuline af of stopt met insuline afgeven.

Dit is een revolutionaire ontwikkeling, voor het eerst is er nu een insulinepomp beschikbaar die dit kan, de verwachtingen zijn hoog gespannen. We hopen dat het hebben van diabetes een stukje makkelijker wordt, doordat je minder omkijken hebt naar diabetes en dat er meer stabiliteit komt in de glucosewaardes, zeker voor kinderen die veel schommelende waardes hebben. Voor meer informatie kan ons kinderdiabetesteam worden benaderd.

Nieuwe pomp
Nieuws

26 10 2018

Binnen één week de eerste afspraak bij een kinderarts

In De Kinderkliniek in Almere kan je voor een eerste afspraak bij een kinderarts altijd binnen één week terecht, vaak zelfs direct de volgende dag. Alle inwoners van Almere maar ook uit de regio (Lelystad, 't Gooi, Zeewolde) kunnen bij ons met een verwijzing snel terecht op een poliklinisch spreekuur van één van onze kinderartsen. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube