Woensdag 22 april van 14 tot 16 uur: diplomamiddag!

10 maart 2020 om 14:58

In verband met het coronavirus zal deze middag worden uitgesteld. Een nieuwe aankondiging zal te zijner tijd op de website worden geplaatst. 

Voor wie?
Voor de diplomamiddag nodigen wij alle diabeteskinderen tussen de 4 en 13 jaar en (groot)ouders uit.

Waarvoor?
Nou… als je zelf glucose kunt meten bijvoorbeeld… Of als je helemaal zelf insuline kunt spuiten. Of wanneer je zelf kunt berekenen hoeveel koolhydraten er in het eten zitten. En je kunt ook een pompdiploma halen. Dat kan als je zelf het infuusnaaldje plaatst en het reservoir kunt vullen met insuline.

Hoe gaat dat precies een diplomamiddag?

Er zijn dus 4 diploma’s te halen;

  • een glucose controle diploma
  • spuitdiploma
  • voedingsdiploma en een
  • pompdiploma

Je kunt maximaal 2 diploma’s halen op één middag. Van te voren geef je op voor welk diploma je gaat. Alle kinderen en ouders zijn die middag aanwezig. Dat is vaak erg gezellig. En een beetje spannend natuurlijk. Op een gegeven moment wordt je bij de ‘strenge jury’ geroepen en krijg je vragen te beantwoorden van de kinderdiabetesverpleegkundige. En dan mag je laten zien hoe je een bloedglucose meet. Of hoe je insuline spuit. Of hoe je het reservoir van de insulinepomp vult en het infuusnaaldje plaatst. De diëtiste is ook aanwezig en kijkt hoe het koolhydraten meten gaat.

Geslaagd
Als alle kinderen aan de beurt geweest zijn, gaat de jury in beraad….
En als je geslaagd bent, krijg je een heus diploma! Wat dan ook helemaal verdiend is!
Want het blijft natuurlijk toch een enorme prestatie als je zelf een bloedglucose kunt meten of bijvoorbeeld insuline kunt spuiten. Dat is helemaal niet zo gewoon!

Opgeven
Wil je je opgeven? Meld je dan aan bij het volgende emailadres: afspraak@dekinderkliniek.nl t.a.v. Anita vd Brink. Vermeld je naam en geboortedatum en welke diploma’s je van plan bent te gaan halen.

diplomamiddag
Nieuws

22 09 2020

DeKinderkliniek op YouTube

Weten jullie dat DeKinderkliniek veel informatieve video’s op YouTube heeft geplaatst? Je krijgt een kijkje achter de schermen bij verschillende poli's, je kunt kennis maken met een aantal behandelaren en filmpjes bekijken die met diabetes te maken hebben.   Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube