Samenwerkingspartners

Kinderen de beste zorg bieden kunnen we niet alleen. Daarom werken wij nauw samen met academische ziekenhuizen en specialistische centra die in De Kinderkliniek met hun eigen academische specialisten speciale poli’s verzorgen.

AMC

Het Academisch Medisch Centrum (AMC):
Onder leiding van prof. dr. M.A. Benninga, hebben gespecialiseerde artsen van de afdeling kindermaag-darmziekten van het Emma Kinderziekenhuis in De Kinderkliniek een eigen AMC MDL poli.
Ook heeft het AMC in De Kinderkliniek een poeppoli. Hier worden kinderen geholpen die problemen hebben met poepen en obstipatie.
De kindercardiologen van het AMC hebben een wekelijks cardiologisch spreekuur. Hier komen kinderen onder meer bij verdenking van een hartruis. 
De klinisch geneticus die maandelijks komt, richt zich op (het onderzoek naar) erfelijke aandoeningen.
Ook kunnen kinderen in De Kinderkliniek terecht bij de kinderneuroloog van het AMC. www.amc.nl


 

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ):
De reumatoloog/immunoloog is regelmatig bij ons voor een poli. Deze arts houdt zich bezig met ziektes van gewrichten en spieren en ziektes aan het immuunsysteem, zoals reuma www.hetwkz.nl 

Revalidatiecentrum De Trappenberg:
Biedt bij ons revalidatie voor kinderen die in het dagelijks leven de gevolgen ondervinden van een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. www.merem.nl/de-trappenberg 
 

SEIN

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN):
is er voor kinderen met ernstige vormen van epilepsie. www.sein.nl

Van Linschoten Specialisten:
Elke vrijdagochtend houdt of kinderarts Tim Vreede of kinderarts Norbert van den Berg kindergeneeskundig spreekuur bij Van Linschoten Specialisten in Hilversum.

De Kinderkliniek werkt verder samen met:

Nieuws

26 09 2017

Nu ook ergotherapie voor kinderen in DeKinderkliniek

Vanaf oktober start kinderergotherapeute Linda Hölzel met haar praktijk op de dinsdagmiddag. Ergotherapie kan kinderen helpen die moeilijkheden ervaren in hun dagelijkse handelen. Denk bijvoorbeeld aan moeilijkheden met aan/uitkleden, veters strikken, brood smeren of bestek hanteren, schrijven en knutselen, fietsen of spelen. Daarnaast is advies en begeleiding bij het aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen zoals een kinderstoel, rolstoel, buggy, fietsvoorziening of woningaanpassing mogelijk. Lees verder

 

Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?