Basispsycholoog of orthopedagoog - tijdelijke waarneming 2021

Deze vacature betreft een tijdelijke vervanging in verband met een zwangerschapsverlof voor minimaal 20 uur per week in de periode van mei 2021 tot en met oktober 2021.

Wie zijn wij?
Wij zijn DeKinderkliniek uit Almere. Ons motto ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen. Met meer dan 80 medewerkers leveren we poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is om voor kind én ouder flexibele zorg te bieden. Puur en persoonlijk.

DeKinderGGZ levert binnen onze organisatie basis en gespecialiseerde GGZ voor kinderen en jeugd van 0 t/m 18 jaar. Voor vragen die niet eenvoudig opgelost kunnen worden doordat er meestal sprake is van meerdere problemen tegelijkertijd. Samen met kind en ouders kijken wij wat de aard en oorzaak van de problemen is en stellen wij een behandelplan op. Behandelprogramma’s omvatten psyche en soma (met een intensieve samenwerking met de kinderartsen en overige betrokken disciplines), trauma, IMH, ontwikkelingsproblemen (ADHD, autisme, persoonlijkheid) en emotionele stoornissen.

Bij onze DeKinderGGZ afdeling werkt een klinisch psycholoog, GZ-psychologen, een orthopedagoog-generalist, GZ-psychologen i.o., psychologen, een orthopedagoog, systeemtherapeut, psychologisch medewerkers en stagiaires.

De functie
Als psycholoog/orthopedagoog ben je betrokken bij de diagnostiek van kinderen, voornamelijk in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Je voert psychologisch onderzoek uit en rapporteert de resultaten zowel mondeling als schriftelijk aan collega’s, patiënten en/of hun ouders en scholen. Hierbij maak je deel uit van een team onder leiding van een regiebehandelaar. Indien mogelijk maakt ook ouderbegeleiding – individueel of in een groep – en eenvoudige behandelingen onderdeel uit van deze functie.

Taken & verantwoordelijkheden:

 • diagnosticeren van kinderen en jongeren in de Specialistische GGZ en Generalistische Basis GGZ, met gebruik van intelligentie- en sociaal emotioneel onderzoek, bij voorkeur ook neuro-onderzoek;
 • voorbereiden en deelnemen aan diagnostische gesprekken, waaronder tevens zelfstandig uitvoeren van ontwikkelingsanamneses en schoolgesprekken;
 • ouderanamneses en ouderinterviews afnemen;
 • telefonische screenings afnemen;
 • je krijgt werkbegeleiding van één van de regiebehandelaren en bent in staat zelfstandig te werken;
 • samenwerken in multi-disciplinaire teams.

Wat zoeken wij?
We zoeken een ervaren, betrokken psycholoog/orthopedagoog met sterke communicatieve vaardigheden, hart voor kinderen en een vriendelijke uitstraling. Je hebt ervaring met team- en groepsprocessen. Je bent enthousiast, flexibel en gewend hard te werken. Natuurlijk verwachten we een affiniteit met ons zorgaanbod en werkwijze.

Wat neem je mee?

 • Je hebt diagnostische ervaring met kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.
 • Je hebt ervaring met het samenstellen van testbatterijen.
 • Je bent in staat kort en bondig resultaten van onderzoek te rapporteren aan de diverse belanghebbenden, zowel intern als extern.
 • Je bent communicatief zeer vaardig richting kinderen, jongeren en hun ouders.
 • Succesvol afgeronde opleiding tot psycholoog of orthopedagoog (WO).

Wat kunnen wij je bieden?
Een veelzijdige baan voor minimaal 20 uur in een omgeving waar de drempels laag zijn en de betrokkenheid hoog is. Er wordt bij ons hard gewerkt om ervoor te zorgen dat kinderen de best mogelijke zorg krijgen en iedereen draagt daarin zijn steentje bij! Wij belonen marktconform en hanteren (hierbij) de CAO Zelfstandige Klinieken Nederland, inschaling in FWG 60. Bij gebleken geschiktheid zijn er mogelijkheden tot verlenging.

Word je hier vrolijk van?
Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie! Voor meer informatie kan je bellen met DeKinderkliniek, 036 – 763 00 30, vraag naar Christa Kleinepier (klinisch psycholoog) of Anouk Hilgersom (manager) en dan kunnen we je meer vertellen over deze functie.

Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór maandag 12 april. Mail je CV en sollicitatiebrief met motivatie naar HR assistente Janine op het mailadres: jschliekelmann@dekinderkliniek.nl. Je mag ook een video-sollicitatie insturen; daar worden wij vrolijk van!Meer informatie over onze zorg


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?