Vacature IMH-specialist (GZ-psycholoog/ orthopedagoog-generalist)

DeKinderkliniek in Almere is ter versterking van ons IMH team op zoek naar een enthousiaste en ervaren:

IMH-specialist (GZ-psycholoog / orthopedagoog-generalist)

voor 24 tot 32 uur per week.

Wij zijn DeKinderkliniek uit Almere. Ons motto ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen.

Met meer dan 70 medewerkers leveren we poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is om voor kind én ouder flexibele zorg te bieden. Puur en persoonlijk. Binnen DeKinderkliniek zijn veel verschillende disciplines actief om een compleet aanbod aan zorg voor kinderen te leveren. DeKinderkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC).

DeKinderGGZ (18 medewerkers) levert binnen onze organisatie gespecialiseerde GGZ voor kinderen en jeugd van 0 t/m 18 jaar. Voor vragen die niet eenvoudig opgelost kunnen worden doordat er meestal sprake is van meerdere problemen tegelijkertijd. Samen met kind en ouders kijken wij wat de aard en oorzaak van de problemen is en stellen wij een behandelplan op. Behandelprogramma’s omvatten psyche en soma (met een intensieve samenwerking met de kinderartsen en overige betrokken disciplines), trauma, IMH, ontwikkelingsproblemen (ADHD, autisme, persoonlijkheid) en emotionele stoornissen.

Bij DeKinderkliniek hebben we een groep behandelaren die zich specialiseren op het gebied van Infant Mental Health. Gezien onze samenwerking met de kinder- en neonatologie afdeling van het Flevoziekenhuis, zien we veel jonge kinderen (tot 6 jaar) die op korte termijn aandacht nodig hebben in verband met stagnerende ontwikkeling, trauma en/of hechting.

De functie
Als IMH specialist ben je onder meer verantwoordelijk voor:

 • Uitvoeren of superviseren van diagnostisch onderzoek en psychotherapeutische behandelingen (voornamelijk bij kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar en hun ouders);
 • Opstellen van behandelplan in overleg met de ouders; bepalen van methodiek en frequentie van de behandeling;
 • Het (mede) uitvoeren van de beoogde behandeling, indien nodig tijdig bijsturen;
 • Geven van functionele aanwijzingen aan (basis)psychologen, orthopedagogen en psychologische medewerkers;
 • Deelnemen aan psychosociale besprekingen ten aanzien van de doelgroep;
 • Bijdragen aan de visie en de verdere ontwikkeling van ons IMH team.

Cultuur en positie in de organisatie
De cultuur is informeel en kenmerkt zich door laagdrempeligheid, korte lijnen en een grote mate van interdisciplinaire samenwerking. Als IMH-specialist maak je deel uit van die samenwerkingsverbanden en heb je regelmatig overleg met de betrokken medisch specialisten en overige zorgverleners.

Kennis en vaardigheden

 • Je hebt ervaring als GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist met diverse behandelingen van jonge kinderen (0-6 jaar) en hun ouders;
 • Een afgeronde opleiding tot IMH-specialist is een pre;
 • Het is een pre als je EMDR-behandeling kunt uitvoeren;
 • Je bent begaan en betrokken bij de jonge kinderen en hun ouders en tegelijkertijd resultaatgericht;
 • Je bent flexibel, bereid hard te werken in een klein team;
 • Initiatief is vereist ten aanzien van het mede ontwikkelen van onderzoeks-, behandel- en zorgverleningsbeleid;
 • BIG registratie als GZ-psycholoog K&J of orthopedagoog-generalist.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring (FWG 65). De functie is voor 24 tot 32 uur, werkdagen en werktijden in overleg. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ZKN.

Voor meer informatie kan je bellen met DeKinderkliniek, 036 – 763 00 30 en vragen naar Anouk Hilgersom, vestigingsmanager, of Rozemarijn van Pagée, orthopedagoog-generalist of Christa Kleinepier, klinisch psycholoog.

Jouw sollicitatie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk. Mailen kan naar jschliekelmann@dekinderkliniek.nl of opsturen naar DeKinderkliniek, Hospitaaldreef 29, 1315 RC te Almere t.a.v. Janine Schliekelmann.Meer informatie over onze zorg


Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?