Vacature kinderdiabetesverpleegkundige (20-32 uur)

Kinderdiabetes verpleegkundige (20-32 uur) 

Leuke en uitdagende functie binnen het diabetesteam van De Kinderkliniek

Bedrijfsprofiel:
De Kinderkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) voor kinderen van 0 tot 18 jaar waar niet-acute kindergeneeskundige poliklinische- en dagbehandeling zorg wordt geleverd. Daarnaast zijn er binnen De Kinderkliniek andere disciplines actief om een compleet aanbod aan zorg voor kinderen te leveren, waaronder een uitgebreide KinderGGZ afdeling. We zijn gevestigd in Almere.

Binnen De Kinderkliniek wordt de zorg georganiseerd door middel van zorgpaden. Het doel is om iedereen, kind en ouder, ‘flexibele’ zorg te bieden, waarbij kwaliteit en service centraal staat. De kernwoorden van De Kinderkliniek zijn Puur en Persoonlijk. Het kinderdiabetesteam speelt een belangrijke rol in onze visie op zorg.

De Kinderkliniek (ruim 80 medewerkers) is een jonge, lerende en dynamische organisatie die continu streeft naar verbetering en procesoptimalisatie.

Het kinderdiabetesteam bestaat uit 3 kinderartsen, 1  physician assistant, 4 kinderdiabetesverpleegkundigen, 2 kinderpsychologen en 2 diëtistes.

Ons team is een gedreven en enthousiast team waarbij we als doel hebben kinderen en jongeren te begeleiden / coachen op weg naar zelfstandigheid in het managen van hun diabetes. 

We behandelen kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 25 jaar. De populatie kinderen bestaat uit ca. 250 kinderen met verschillende vormen van diabetes. Ruim 80% van de kinderen met diabetes type 1 wordt behandeld met behulp van de insulinepomp.

Binnen ons team zijn we op zoek naar een enthousiaste (kinder)diabetesverpleegkundige.

De functie:

Je draait als kinderdiabetesverpleegkundige mee in het diabetesteam.

Taken & verantwoordelijkheden:

Verpleegkundig diabetesspreekuur:

  • Educatie / voorlichting geven aan kinderen, ouders, leerkrachten enz.
  • Kinderen / jongeren en ouders begeleiden / coachen bij compliance problematiek
  • Instructiegesprekken: voorbereidende pompgesprekken, infuusnaaldje leren plaatsen enz.
  • Insulinepompen uitlezen
  • Sensoren plaatsen en evalueren

Combinatie spreekuur kinderarts / diabetesverpleegkundige

  • Samen met de kinderarts zie je kinderen / jongeren die voor diabetescontrole komen
  • Wegen, meten en Hba1c meten
  •  Inventariseren hoe het gaat met het kind / jongere en met de ouders en of het lukt de diabetes te managen
  • Zo nodig wordt in overleg met de patiënt en de kinderarts het beleid aangepast en plannen gemaakt

Naast de policonsulten is opvang en begeleiding van de nieuwe diabetespatiënten ook een belangrijke onderdeel van de diabetesverpleegkundige taken. Hierbij werk je volgens de protocollen en ons ‘draaiboek’. Soms hoort een huisbezoek daar ook bij.

Cultuur en positie in de organisatie:

De cultuur in De Kinderkliniek is informeel en kenmerkt zich door laagdrempeligheid, korte lijnen en een grote mate van zelfstandigheid. De vestigingsmanager  is je hiërarchisch leidinggevende, de medisch directeur geeft functioneel leiding.

Profiel:

Je bent BIG geregistreerd verpleegkundige met afgeronde post-HBO vervolgopleiding tot diabetesverpleegkundige.

Je hebt kennis van de huidige behandelmethoden van diabetes en bent bekend met insulinepompen, pennen, sensoren en andere diabetesmaterialen.

We vinden het belangrijk dat je vaardig bent in het begeleiden van kinderen, jongeren en ouders en motiverende gespreksvoering kunt toepassen bij compliance problematiek bij kinderen met diabetes.
Je bent enthousiast, flexibel en gewend hard te werken. Natuurlijk verwachten we een affiniteit met ons zorgaanbod en werkwijze. Je bent minimaal 20 uur per week beschikbaar. Bij voorkeur werk je in ieder geval op woensdagen en vrijdagen.

Standplaats is Almere-Stad. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Zelfstandige Klinieken Nederland.  Salariëring vindt plaats conform de ZKN-richtlijnen.

Informatie:

Voor meer informatie kan je contact opnemen met De Kinderkliniek, 036 – 7630030 en vragen naar Ineke Bosch, physician assistant kinderdiabetesteam.

Gezien de urgentie van de procedure ontvangen we jouw sollicitatie met motivatiebrief, curriculum vitae en referenties graag zo snel mogelijk, mailen kan naar jschliekelmann@dekinderkliniek.nl t.a.v. Janine Schliekelmann. Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?