Vacature physician assistant astma

De Kinderkliniek in Almere is in verband met vertrek van een collega op zoek naar een enthousiaste:

 

Physician assistant astma (POLIKLINISCH)
voor minimaal 16 uur per week

 

Wie zijn wij?
Wij zijn De Kinderkliniek uit Almere met een speciaal centrum voor astma. Ons motto ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen.

Met meer dan 80 medewerkers leveren we poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is om voor kind én ouder flexibele zorg te bieden. Als physician assistant werk je in ons poliklinisch astma team, samen met 5 collega kinderlongconsulenten, een PA en meerdere kinderartsen.  

 

Wat doen wij?

Het astma team van DeKinderkliniek zorgt voor diagnostiek en behandeling voor kinderen en jongeren met (verdenking) astma, episodisch viraal piepen, BPD, bronchiolitis, dysfunctional breathing en BHR. Afhankelijk van de leeftijd verrichten we divers longfunctieonderzoek. De behandeling is erop gericht om met zo weinig mogelijk medicijnen de klachten zo veel mogelijk te beperken. Met goede voorlichting en instructie aan het kind, ouders en omgeving, probeert het astmateam de invloed op het dagelijks leven zo klein mogelijk te houden.

 

Wat zoeken wij?

Als physician assistant houd je een poliklinisch spreekuur waarbij de volgende onderwerpen en verrichtingen aan de orde komen:

 

 • Afnemen anamnese
 • Uitvoeren longfunctieonderzoek en auscultatie
 • Het stellen van diagnose en maken van behandelplan in overleg met kinderarts
 • Samenvatten van bevindingen en evt. medicatievoorstel
 • Educatie voor kinderen, jongeren en ouders over het ziektebeeld, medicijngebruik, inhalatietechniek, leefregels en het signaleren en opvangen van exacerbaties
 • Aanvragen van eventueel aanvullend onderzoek
 • Schriftelijk vastleggen van alle handelingen en uitslagen in een elektronisch patiëntendossier

 

Spoedspreekuur

Wanneer een kind een exacerbatie heeft of als de ouders vinden dat het niet goed gaat, kunnen zij contact opnemen met de longconsulent en in overleg dezelfde dag op het spreekuur komen om de ernst van de situatie te beoordelen. Hierdoor kunnen ernstige exacerbaties vaak in de kiem gesmoord worden en is een opname minder vaak nodig. Je bent dus flexibel en weet wat er van je verwacht wordt.

 

Je werkt nauw samen met je collega’s van het astmateam en andere (paramedische) behandelaren.  Je onderhoudt intensieve contacten met de ouders van de patiënten waarbij goede communicatieve eigenschappen centraal staan. De functie is voor minimaal 2 dagen per week (16 uur) en maximaal 4 dagen per week (32 uur).

 

Wat neem je mee?

 • Je bent gewend zelfstandig te werken en kan goede inschatting maken van een situatie;
 • Jouw enthousiasme, liefde voor het vak en initiatief zorgen ervoor dat je nog dagelijks bijleert;
 • HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur 3-5 jaar relevante ervaring als (kinder)longconsulent, (kinder)longverpleegkundige of PA met aandachtsgebied astma, ervaring op gebied van longfuncties is een pré;
 • Je hebt gevoel voor kwaliteit, hart voor kinderen en een vriendelijke uitstraling;
 • Je bent een flexibele teamspeler, want je werkt altijd intensief samen met je collega’s, andere verpleegkundigen en PA’s en medisch specialisten.
 • We vinden het belangrijk dat je vaardig bent in het begeleiden van patiënten en ouders.
 • Natuurlijk verwachten we een affiniteit met ons zorgaanbod en onze kindvriendelijke werkwijze.

 

Wat kunnen wij je bieden?

Een afwisselende baan in een dynamische omgeving. De drempels zijn laag en de betrokkenheid hoog. Er wordt bij ons hard gewerkt om ervoor te zorgen dat kinderen de best mogelijke zorg krijgen en iedereen draagt daarin zijn steentje bij. De cultuur in De Kinderkliniek is informeel en kenmerkt zich door korte lijnen en een grote mate van zelfstandigheid.
De vestigingsmanager is jouw hiërarchisch leidinggevende, de medisch directeur geeft functioneel leiding.

 

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, de functie is als physician assistant ingeschaald in FWG 60. Ben je nog in opleiding tot PA? Dan is de inschaling FWG 50. We hanteren de CAO Zelfstandige Klinieken Nederland. Standplaats is Almere-Stad.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met DeKinderkliniek, 036 – 7630030 en vragen naar Anouk Hilgersom.

Heb je interesse? Stuur ons dan jouw sollicitatie met motivatiebrief, curriculum vitae en referenties vóór 10 november 2021. Je kan deze per mail toesturen aan jschliekelmann@dekinderkliniek.nl

Voor meer informatie, zie ook onze website www.dekinderkliniek.nl/over-ons/werken-bij-de-kinderkliniek-/Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?