Psychodiagnostisch medewerker - tijdelijke waarneming 2019

Deze vacature betreft een tijdelijke vervanging in verband met een zwangerschapsverlof voor 32 uur per week in de periode van oktober/november 2019 tot en met april 2020

Wie zijn wij?
Wij zijn DeKinderkliniek uit Almere. Ons motto ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen. Met 65 medewerkers leveren we poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is om voor kind én ouder flexibele zorg te bieden. Puur en persoonlijk.

DeKinderGGZ levert binnen onze organisatie basis en gespecialiseerde GGZ voor kinderen en jeugd van 0 t/m 18 jaar. Voor vragen die niet eenvoudig opgelost kunnen worden doordat er meestal sprake is van meerdere problemen tegelijkertijd. Samen met kind en ouders kijken wij wat de aard en oorzaak van de problemen is en stellen wij een behandelplan op. Behandelprogramma’s omvatten psyche en soma (met een intensieve samenwerking met de kinderartsen en overige betrokken disciplines), trauma, IMH, ontwikkelingsproblemen (ADHD, autisme, persoonlijkheid) en emotionele stoornissen.

Bij onze DeKinderGGZ afdeling werkt een klinisch psycholoog, GZ-psychologen, een orthopedagoog-generalist, psychologen, een orthopedagoog, systeemtherapeut, psychologisch medewerkers en stagiaires.

De functie
Als psychodiagnostisch medewerker ben je betrokken bij de diagnostiek van kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Je voert psychologisch onderzoek uit en rapporteert de resultaten zowel mondeling als schriftelijk aan collega’s, patiënten en/of hun ouders en scholen. Hierbij maak je deel uit van een team onder leiding van een regiebehandelaar. Indien mogelijk maakt ook ouderbegeleiding – individueel of in een groep – onderdeel uit van deze functie.

Taken & verantwoordelijkheden:

 • diagnosticeren van kinderen en jongeren in de Specialistische GGZ en Generalistische Basis GGZ, met gebruik van intelligentie- en sociaal emotioneel onderzoek, evt. ook neuro-onderzoek;
 • voorbereiden en deelnemen aan diagnostische gesprekken, waaronder tevens zelfstandig uitvoeren van ontwikkelingsanamneses en schoolgesprekken;
 • ouderanamneses en ouderinterviews afnemen;
 • je krijgt werkbegeleiding van één van de regiebehandelaren en bent in staat zelfstandig te werken;
 • samenwerken in multi-disciplinaire teams.

Wat zoeken wij?
We zoeken een ervaren, betrokken psychodiagnostisch medewerker met sterke communicatieve vaardigheden, hart voor kinderen en een vriendelijke uitstraling. Je hebt ervaring met team- en groepsprocessen. Je bent enthousiast, flexibel en gewend hard te werken. Natuurlijk verwachten we een affiniteit met ons zorgaanbod en werkwijze.

Wat neem je mee?

 • Je hebt diagnostische ervaring met kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.
 • Je hebt ervaring met het samenstellen van testbatterijen.
 • Je bent in staat kort en bondig resultaten van onderzoek te rapporteren aan de diverse belanghebbenden, zowel intern als extern.
 • Je bent communicatief zeer vaardig richting kinderen, jongeren en hun ouders.
 • Kennisniveau HBO en is op peil gehouden door deelname aan scholingen en/of het volgen van cursussen, congressen en symposia.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als psychologisch, psychodiagnostisch of pedagogisch medewerker.
 • Additionele scholing op het gebied van ouderbegeleiding is een pré.

Wat kunnen wij je bieden?
Een veelzijdige baan voor 32 uur in een omgeving waar de drempels laag zijn en de betrokkenheid hoog is. Er wordt bij ons hard gewerkt om ervoor te zorgen dat kinderen de best mogelijke zorg krijgen en iedereen draagt daarin zijn steentje bij! Wij belonen marktconform en hanteren (hierbij) de CAO Zelfstandige Klinieken Nederland, inschaling in FWG 50. Bij gebleken geschiktheid zijn er mogelijkheden tot verlenging.

Word je hier vrolijk van?
Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie! Voor meer informatie kan je bellen met DeKinderkliniek, 036 – 763 00 30, vraag naar Gerda de Boer (coördinator DeKinderGGZ) of Anouk Hilgersom (manager) en dan kunnen we je meer vertellen over deze functie.

Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór maandag 2 september. Mail je CV en sollicitatiebrief met motivatie naar vestigingsmanager Anouk op het mailadres: ahilgersom@dekinderkliniek.nl. Je mag ook een video-sollicitatie insturen; daar worden wij vrolijk van!Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?