Vacature specialistisch pedagogisch begeleider

DeKinderkliniek in Almere is ter versterking van ons IMH dagbehandeling team op zoek naar een enthousiaste en ervaren:
Specialistisch pedagogisch begeleider voor 16-24 uur per week

Wij zijn DeKinderkliniek uit Almere. Ons motto ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen.

Met meer dan 75 medewerkers leveren we poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is om voor kind én ouder flexibele zorg te bieden. Puur en persoonlijk. Binnen De Kinderkliniek zijn veel verschillende disciplines actief om een compleet aanbod aan zorg voor kinderen te leveren. De Kinderkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC).

DeKinderGGZ (19 medewerkers) levert binnen onze organisatie gespecialiseerde GGZ voor kinderen en jeugd van 0 t/m 18 jaar. Daarbinnen hebben we een groep behandelaren die zich specialiseren op het gebied van Infant Mental Health. Gezien onze samenwerking met de kinder- en neonatologie afdeling van het Flevoziekenhuis, zien we veel jonge kinderen (tot 6 jaar) die op korte termijn aandacht nodig hebben in verband met stagnerende ontwikkeling, trauma en/of hechting.

In het voorjaar van 2021 openen wij binnen onze IMH poli een deeltijd ouder-kind dagbehandeling, waar we op een nog intensievere manier diagnostiek en behandeling aan jonge kinderen van 0-4 jaar en het systeem om hen heen kunnen aanbieden. Voor deze nieuwe plek hebben we een vacature voor 2 tot 3 dagen (bij voorkeur in ieder geval maandag en vrijdag).

De functie
In de functie als pedagogisch begeleider werk je voornamelijk op de IMH dagbehandeling. Daarnaast kan het zijn dat observaties thuis of elders op locatie onderdeel uitmaken van je (diagnostische) takenpakket.

Je werkt in een team, waarbij je samen met 1 andere collega op de dagbehandeling aanwezig bent. Bij het team, dat onder leiding staat van 2 ervaren hoofdbehandelaren, sluiten regelmatig ook andere medewerkers van DeKinderGGZ aan, zoals onze systeemtherapeut en mogelijk ouderbegeleiders of diagnostisch medewerkers. Tevens zijn er korte lijntjes met de kinderartsen.

Voor een goed resultaat van de behandeling zijn de specialistisch pedagogisch begeleiders erg belangrijk. Je realiseert de dagelijkse begeleiding van ouders met jonge kinderen – je maakt samen met hen de dag door. Er zijn 4 kinderen per dag met één van hun ouders aanwezig. Je bent zowel praktisch aan het werk met (soms ingewikkelde) kinderen, terwijl je ook pedagogisch ondersteunend naar ouders bent. Je luistert en observeert.

Opleiding, kennis en vaardigheden

Aan de functie van specialistisch pedagogisch begeleider worden hoge eisen gesteld.

 • Je bent bekend met de IMH-visie en affiniteit met (zeer) jonge kinderen;
 • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding HBO-SPH / HBO-MWD / HBO-pedagogiek; met minimaal 2 jaar werkervaring in het werken met jonge kinderen en hun ouders;
 • Je bent geregistreerd bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of je voldoet aan de registratie-eisen van SKJ ten tijde van je indiensttreding;
 • Kennis van de normale ontwikkeling van alsmede de psychopathologie bij jonge kinderen;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in het werken met ouders met psychiatrische problematiek, complexe gezinssystemen en gezinnen waarin veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is;
 • Je hebt ervaring in behandelingsgericht werken met ouders met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Zowel in ambulante trajecten als op de groep;
 • Je kunt in je benadering naast de ouder staan om de eigen kracht van ouders te versterken;
 • Je beschikt over empathisch vermogen, bent geduldig en vasthoudend en communicatief sterk;
 • Wij hebben aan jou een zelfstandige professional die tegelijkertijd goed kan samenwerken in een team;
 • Je bent bereid om je verder als professional te ontwikkelen tijdens training on the job;
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar op maandag en vrijdag. Mogelijk een derde dag in overleg.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring (FWG 50). De functie is voor 16 tot 24 uur. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ZKN. Je standplaats is Almere-Stad.

Voor meer informatie kan je bellen met DeKinderkliniek, 036 – 763 00 30 en vragen naar Anouk Hilgersom, vestigingsmanager, of Liesbeth Koedoot, GZ-psycholoog.

Per mail zijn wij bereikbaar via ahilgersom@dekinderkliniek.nl of dekinderggz@dekinderkliniek.nl. Hier kan je ook je sollicitatie (motivatie plus CV) vóór maandag 18 januari a.s. naar toe mailen.

De selectieprocedure start in januari 2021.Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen?