De Kinder GGZ vanaf 2015

Let op: wijzigingen in de GGZ per 1 januari 2015

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is veranderd per 1 januari 2015. Uitgangspunt is dat de patiënten dichterbij huis en minder zwaar worden behandeld. De Kinder GGZ biedt nu Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ, de huisarts is sinds 2015 de centrale doorverwijzer.

Doorverwijzing basis of specialistische GGZ

Als de psychische problemen specifieke aandacht nodig hebben, kan de huisarts doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld een psycholoog of psychiater. Dit valt onder de Generalistische Basis GGZ. Bij sommige problemen moet er meer specialistische hulp ingeschakeld worden: de Specialistische GGZ. Bij De Kinder GGZ kunt u voor beiden terecht. Wie na behandeling is hersteld, gaat terug naar de eigen huisarts.

Hoe zit dat met lopende behandelingen?

De lopende behandelingen worden gewoon afgemaakt. Natuurlijk worden eventuele wijzigingen persoonlijk met je besproken.

Wat kost het?

Vanaf 2015 heeft iedereen vanuit de jeugdwet recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen enkel eigen risico.

De Kinderkliniek en GZZ

Heb je een verwijsbrief van de huisarts? Dan kun je bij De Kinder GGZ terecht voor zowel Generalistische Basis GGZ als Gespecialiseerde GGZ. Bel met 036 - 76 300 30 en een van onze GGZ-medewerker neemt daarna zo snel mogelijk contact met je op. Wij staan voor je klaar!

Verwijsbrief
Huisartsen kunnen de verwijsbrief voor de GGZ hier onder openen en ingevuld meegeven aan de patiënt voordat die naar DeKinderkliniek gaat.

Nieuws

20 09 2019

De CliniClowns in DeKinderkliniek

Velen van jullie hebben ze wel eens gezien bij ons, die leuke clowns van de stichting CliniClowns. Maar wat doen zij nou eigenlijk bij ons? Waarom zijn zij er en waar helpen zij mee?  Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Youtube