Wachttijden bij DeKinderGGZ

Na aanmelding, ontvangst verwijsbrief én retourontvangst van benodigde formulieren, wordt er door ons in overleg met u een screeningsafspraak ingepland. Deze afspraak vindt meestal binnen 2 weken plaats. Tijdens dit korte telefonische consult zal een psychologisch medewerker u bellen om te bekijken of wij op uw vraag kunnen ingaan. Daarna overlegt zij in het team; meestal wordt u hier dezelfde week over teruggebeld. Indien wij vinden dat u elders beter geholpen kan worden, geven we u informatie over alternatieve mogelijkheden. Als u bij ons terecht kan, plaatsen we u op een wachtlijst.

Bij De Kinderkliniek doen we ons best de wachtlijst zo kort mogelijk te houden, maar de vraag naar onze expertise is groot. Daarom heeft ook u met uw kind na acceptatie een wachttijd. We proberen u een goede indicatie te geven van de wachttijd en u zo goed mogelijk te informeren.

De indicatie voor de gemiddelde wachttijd per 2 november 2017 is 3 tot 4 maanden.

Wij hebben geen wachttijd tussen de start van de onderzoeks/diagnostiek fase en de behandeling. Dus als u aan de beurt bent, kunt u aansluitend terecht voor de eventuele uitvoering van het behandelplan.

Nieuws

14 11 2017

Vandaag is het Werelddiabetesdag!

Lieve kinderen/jongeren, (groot)ouders en iedereen die met diabetes te maken heeft, In 1922 kreeg een 14 jarige jongen met diabetes insuline toegediend. Hij was de allereerste patiënt ter wereld die met insuline behandeld werd. Het was enorm spannend of de insuline zou werken, Leonard was erg ziek, broodmager en het spande erom of hij zou blijven leven. Maar de insuline sloeg aan en Leonard knapte op! Dit werd wereldwijd groot nieuws: er was behandeling voor diabetes type 1 mogelijk! De man die insuline ontdekte was Frederick Banting. Samen zijn collega Charles Best. Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Youtube