Allergie en eczeem

Hoesten, snotteren, tranende ogen, buikpijn, eczeem of ernstige reactie na voedsel: een allergie kan zich op verschillende manieren uiten.

Voor wie is de Allergie poli?

In de allergiepoli worden klachten die te maken kunnen hebben met allergie nauwkeurig onderzocht. Vaak is het duidelijk waar de klachten vandaan komen, maar soms moet er verder gezocht worden. Is er inderdaad sprake van een allergie?
Er wordt niet alleen naar de algemene allergieën gekeken, zoals hooikoorts. Als het nodig is, zoeken we ook naar een voedselallergie.

Diagnose

Diagnose en behandeling op de allergiepoli vinden altijd plaats na verwijzing van de huisarts.
De eventuele allergie wordt opgespoord met een huidpriktest, bloedonderzoek of een zogeheten ‘provocatietest’. Deze testen worden uitgevoerd door de medewerkers van de dagbehandeling en de polikliniek.

Behandeling

De allergiepoli stopt niet bij de diagnose, maar behandelt en begeleidt de patiënten met allergie of eczeem ook. Deze verdere behandeling wordt gedaan door onze collega’s die daarin gespecialiseerd zijn.
Bij eczeem moet worden onderzocht welke zalf het beste werkt bij het kind. Het moet afgestemd worden op het huidtype en de leeftijd van het kind. Natuurlijk is het ook afhankelijk van het seizoen, in de winter gebruik je andere vetten dan in de zomer.
Met een goede behandeling en begeleiding zijn de klachten voor de meeste allergieën goed onder controle te houden.

Medewerkers

  • Tim Vreede - kinderarts
  • Marike Stadermann
  • Ghislaine
  • RT
  • Debbie Smiet
  • Sandra
  • TV
testen op een allergie
Een allergieonderzoek
Nieuws

05 02 2019

Steeds meer nieuws van Ineke over het pomptraject

Zoals we al eerder hebben vermeld zijn er afgelopen week 15 kinderen/ jongeren met diabetes type 1 een nieuw pomptraject ingegaan. Zij gaan de insulinepomp MiniMed 670G van Medtronic in combinatie met de sensor dragen. Dit traject verloopt stapsgewijs en wat is nu zo bijzonder, Ineke begeleidt de groep en doet mee! Dat betekent dat zij ook een insulinepomp draagt, een infuusnaaldje heeft gekregen en dat Marie-Lou bij haar de sensor heeft geplaatst. Volgende week gaat zij ook op auto-modus mee. Ineke doet dit zodat zij de ervaringen van de jongeren kan meebeleven. Lees haar verslag van de eerste dag: Lees verder

 

Doorverwijzing naar De Kinderkliniek

“Bram kreeg toen hij zes weken oud was eczeem op zijn rug en soms op zijn buik. We hebben verschillende zalfjes en kuurtjes gehad, maar niks hielp. Als ouders werden we echt wanhopig. Toen we na ruim een jaar een doorverwijzing kregen voor De Kinderkliniek, werden we eindelijk serieus genomen. Dankzij de goede behandeling hebben we nu een heel ander kind: Bram slaapt goed, heeft energie en is weer lekker vrolijk!”

Sabrina Riebel

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Youtube
Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube