Allergie en eczeem

Hoesten, snotteren, tranende ogen, buikpijn, eczeem of ernstige reactie na voedsel: een allergie kan zich op verschillende manieren uiten.

Voor wie is de Allergie poli?

In de allergiepoli worden klachten die te maken kunnen hebben met allergie nauwkeurig onderzocht. Vaak is het duidelijk waar de klachten vandaan komen, maar soms moet er verder gezocht worden. Is er inderdaad sprake van een allergie?
Er wordt niet alleen naar de algemene allergieën gekeken, zoals hooikoorts. Als het nodig is, zoeken we ook naar een voedselallergie.

Diagnose

Diagnose en behandeling op de allergiepoli vinden altijd plaats na verwijzing van de huisarts.
De eventuele allergie wordt opgespoord met een huidpriktest, bloedonderzoek of een zogeheten ‘provocatietest’. Deze testen worden uitgevoerd door de medewerkers van de dagbehandeling en de polikliniek.

Behandeling

De allergiepoli stopt niet bij de diagnose, maar behandelt en begeleidt de patiënten met allergie of eczeem ook. Deze verdere behandeling wordt gedaan door onze collega’s die daarin gespecialiseerd zijn.
Bij eczeem moet worden onderzocht welke zalf het beste werkt bij het kind. Het moet afgestemd worden op het huidtype en de leeftijd van het kind. Natuurlijk is het ook afhankelijk van het seizoen, in de winter gebruik je andere vetten dan in de zomer.
Met een goede behandeling en begeleiding zijn de klachten voor de meeste allergieën goed onder controle te houden.

Medewerkers

  • tim-vreede-foto-DKK.jpg
  • Marike Stadermann
  • Ghislaine
  • RT
  • Debbie Smiet
  • Sandra
  • TV
testen op een allergie
Een allergieonderzoek
Nieuws

23 05 2019

DeKinderkliniek start met het ophalen van medicatieoverzichten bij apotheken

Binnenkort wordt het voor DeKinderkliniek mogelijk om via het Landelijk Schakelpunt (LSP) een medicatieoverzicht op te halen bij aangesloten apotheken, wanneer u hiervoor toestemming heeft gegeven. Voor iedereen die medicijnen gebruikt, is het verstandig om toestemming te geven. Ook is het belangrijk om uw medicatie-overzicht zo actueel mogelijk te houden. Lees verder

 

Doorverwijzing naar De Kinderkliniek

“Bram kreeg toen hij zes weken oud was eczeem op zijn rug en soms op zijn buik. We hebben verschillende zalfjes en kuurtjes gehad, maar niks hielp. Als ouders werden we echt wanhopig. Toen we na ruim een jaar een doorverwijzing kregen voor De Kinderkliniek, werden we eindelijk serieus genomen. Dankzij de goede behandeling hebben we nu een heel ander kind: Bram slaapt goed, heeft energie en is weer lekker vrolijk!”

Sabrina Riebel

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Youtube
Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube