Allergie

Loopneus, tranende ogen, galbulten of een duidelijke reactie na voeding, zoals bijvoorbeeld na het eten of drinken van melk, pinda, fruit, noten, vis of garnalen; een allergie kan zich op verschillende manieren uiten.

Voor wie is de Allergie poli?

In de allergiepoli worden kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar, die een allergische reactie hebben gehad, onderzocht om te achterhalen waardoor die reactie is veroorzaakt. Er wordt niet alleen naar de algemene allergieën gekeken, zoals hooikoorts, maar ook naar ingewikkelde voedselallergieën.

Diagnose

De allergie wordt opgespoord op grond van de klachten met de benodigde aanvullende onderzoeken, bijvoorbeeld de ‘krasjestest’ of een bloedonderzoek. We beschikken over de nieuwste onderzoeksmogelijkheden en testen op het gebied van allergie, die allemaal op korte termijn in De Kinderkliniek worden uitgevoerd.

Behandeling

De allergiepoli stopt niet bij de diagnose, maar behandelt en begeleidt de patiënten met allergie ook. Met een goede behandeling en begeleiding zijn de klachten voor de meeste allergieën goed onder controle te houden. Met een goede behandeling en begeleiding zijn de klachten voor de meeste allergieën goed onder controle te houden.

Afspraak Maken

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts. Meestal krijgen de kinderen eerst een afspraak op de eczeempoli of bij de algemene kinderarts, die daarna ook kunnen doorverwijzen naar de allergiepoli.
De behandeling vindt plaats bij een team van allergie-experts. Ons team, bestaand uit gespecialiseerde kinderverpleegkundigen, allergieverpleegkundigen, een physician assistant i.o. en een allergiediëtist, werkt onder supervisie van een kinderarts en een kinderallergoloog.

Medewerkers

 • Marike Stadermann
 • tim-vreede-foto-DKK.jpg
 • Ghislaine
 • Renata Terpstra
 • Liesbeth Louter
 • Sandra
 • Debbie Smiet
 • Nanda Amse
testen op een allergie
Een allergieonderzoek
Nieuws

01 10 2020

De Kinderkliniek nu ook LEEFH-Centrum

Dat betekent dat kinderen en jongeren met een te hoog cholesterol bij De Kinderkliniek terecht kunnen om te laten onderzoeken wat de oorzaak van het hoge cholesterol is. Na het onderzoeken van de oorzaak kan een gerichte behandeling worden gestart. Lees verder

 

Doorverwijzing naar De Kinderkliniek

“Bram kreeg toen hij zes weken oud was eczeem op zijn rug en soms op zijn buik. We hebben verschillende zalfjes en kuurtjes gehad, maar niks hielp. Als ouders werden we echt wanhopig. Toen we na ruim een jaar een doorverwijzing kregen voor De Kinderkliniek, werden we eindelijk serieus genomen. Dankzij de goede behandeling hebben we nu een heel ander kind: Bram slaapt goed, heeft energie en is weer lekker vrolijk!”

Sabrina Riebel

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Youtube
Volg ons via
 • Facebook
 • Linkedin
 • Youtube