Allergie

Loopneus, tranende ogen, galbulten, huiduitslag of iets anders? Een duidelijke reactie na voeding, zoals bijvoorbeeld na het eten of drinken van melk, pinda, fruit, noten, vis of garnalen? Een allergie kan zich op verschillende manieren uiten.

Voor wie is de Allergie poli?

Op de allergiepoli zien we kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar met een allergie. We gaan op zoek naar de oorzaak om te achterhalen waar de allergische reactie vandaan komt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar  hooikoorts, voedsel- of medicatieallergie.

Diagnose

De allergie wordt opgespoord op grond van de klachten met de benodigde aanvullende onderzoeken, bijvoorbeeld de ‘krasjestest’, ofwel de huidpriktest een bloedonderzoek of een provocatietest.  

Behandeling

De allergiepoli stopt niet bij de diagnose, maar behandelt en begeleidt de patiënten met allergie. Met een goede behandeling en begeleiding zijn de klachten voor de meeste allergieën goed onder controle te houden. Voor hooikoorts (graspollen) of huisstofmijtallergie bestaat er ook de mogelijkheid voor immunotherapie waarmee de klachten meestal goed verbeteren.

Afspraak Maken

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts. De behandeling vindt plaats bij een team van allergie-experts. Ons team bestaat uit een kinderarts, physician assistants, allergieverpleegkundigen, gespecialiseerde kinderverpleegkundigen en een allergiediëtist. Daarnaast is er nauw contact met een kinderallergoloog.

Medewerkers

  • Marike Stadermann
  • tim-vreede-foto-DKK.jpg
  • Ghislaine
  • Renata Terpstra
  • Liesbeth Louter
  • Sandra
  • Debbie Smiet
Nieuws

01 06 2021

Start unieke behandeling voor de allerkleinsten in De Kinderkliniek

DeKinderGGZ biedt met IMH poliklinische diagnostiek en behandeling voor kinderen tot 6 jaar. Vanaf juni breiden we onze dienstverlening uit met een unieke dagbehandeling - Magnolia - waar gewerkt wordt volgens de Infant Mental Health (IMH) visie. Magnolia is een gespecialiseerde dagbehandeling voor 0 tot en met 4 jaar, die aansluit bij de bestaande IMH poli waar jonge kinderen en hun ouders of verzorgers terecht kunnen als er grote zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind en/of de relatie tussen ouder en kind.  Lees verder

 

Doorverwijzing naar De Kinderkliniek

“Bram kreeg toen hij zes weken oud was eczeem op zijn rug en soms op zijn buik. We hebben verschillende zalfjes en kuurtjes gehad, maar niks hielp. Als ouders werden we echt wanhopig. Toen we na ruim een jaar een doorverwijzing kregen voor De Kinderkliniek, werden we eindelijk serieus genomen. Dankzij de goede behandeling hebben we nu een heel ander kind: Bram slaapt goed, heeft energie en is weer lekker vrolijk!”

Sabrina Riebel

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube