Diabetes

In het kinderdiabetescentrum van De Kinderkliniek werkt een multidisciplinair team om kinderen met diabetes een zo gewoon en gezond mogelijk leven te laten leiden. Het team bestaat uit kinderartsen, een physician assistant, kinderdiabetesverpleegkundigen, diëtisten en kinderpsychologen.

Pen en pomp

Kinderen en/of ouders wordt zo snel mogelijk geleerd met de pen zelf insuline te spuiten. Het kinderdiabetesteam streeft ernaar om zo veel mogelijk kinderen met een insulinepomp te behandelen. Met een pomp heeft een kind de maximale vrijheid die zo bij een kind hoort. Daarnaast is met een pomp de insuline beter te doseren. Omdat zo de normale situatie zo goed mogelijk wordt nagebootst, heeft dit minder gezondheidseffecten. Sinds maart 2008 is het kinderdiabetescentrum een regionaal expertisecentrum.

Lees de ervaringen van 3 jongeren die de insulinepompdag in mei hebben meegemaakt, hoe kijken zij terug op die dagen.

Medische zorg en sociale begeleiding

Naast de medische zorg, die de gezondheidseffecten van de ziekte zo klein mogelijk houdt, besteedt het team veel aandacht aan de psychische en sociale begeleiding van de kinderen. Voor kinderen, gezin en omgeving heeft diabetes (grote) invloed op het dagelijks leven. De kinderpsychologen en verpleegkundigen van De Kinderkliniek begeleiden het kind en het gezin hierin. Door gesprekken, maar ook door samen met het kind voorlichting te geven op scholen of bijvoorbeeld sportclubs. Regelmatig organiseert het kinderdiabetesteam activiteiten zoals een survivaldag of een kinderkookcafé. Indien nodig of gewenst bezoeken de verpleegkundigen de kinderen thuis om ze ‘in te stellen’ en de bloedsuikers goed te reguleren.

Handige links

Mijnkinderarts
Diabetesfonds

Medewerkers

 • Norbert van den Berg
 • tim-vreede-foto-DKK.jpg
 • Dianne M
 • Ineke Bosch
 • Saadia Hajioui - kinderdiabetes verpleegkundige
 • KK
 • Nicole Steneker
 • Mirela Husrefovic
 • Jacqueline Rodenburg
 • Anita
 • Zoe van Daalen
Vakantie checklist

Het kinderdiabetesteam heeft voor jullie een vakantie checklist opgesteld. 

Bekijk hier dit handige overzicht!

Nu ook op Instagram

Volg op instagram het kinderdiabetesteamdkk voor het laatste nieuws uit ons team, uitspraken van kinderen en jongeren met diabetes en informatie over onze activiteiten. 

Nieuws

01 06 2021

Start unieke behandeling voor de allerkleinsten in De Kinderkliniek

DeKinderGGZ biedt met IMH poliklinische diagnostiek en behandeling voor kinderen tot 6 jaar. Vanaf juni breiden we onze dienstverlening uit met een unieke dagbehandeling - Magnolia - waar gewerkt wordt volgens de Infant Mental Health (IMH) visie. Magnolia is een gespecialiseerde dagbehandeling voor 0 tot en met 4 jaar, die aansluit bij de bestaande IMH poli waar jonge kinderen en hun ouders of verzorgers terecht kunnen als er grote zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind en/of de relatie tussen ouder en kind.  Lees verder

 
Bekijk onze filmpjes op YouTube

Op YouTube staan onder vermelding van De Kinderkliniek 6 filmpjes over diabetes. Ze horen bij elkaar, maar ze geven verschillende informatie, dus kun jij kiezen welke je het belangrijkste vindt om te zien. De onderwerpen zijn: Diabetes type 1, Hypoglycemie, Hyperglycemie, Bloedglucose meten, Glucagenpen en Meest gestelde vragen. Natuurlijk kun je ze allemaal bekijken, dan krijg je op een hele duidelijke manier informatie over Diabetes. De filmpjes zijn ingesproken door onze diabetesverpleegkundige Sanne. Zij legt verschillende handelingen heel goed uit. Kijk maar eens hier.

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Volg ons via
 • Facebook
 • Linkedin
 • Youtube