Hartruis
Op de hartruispoli wordt de oorzaak van een mogelijke hartruis bij een kind onderzocht.
Voor wie is de hartruispoli?
Voor kinderen die een hartruis hebben. Bij meer dan 95 procent van de kinderen met een hartruis blijkt echter niets ernstigs aan de hand. Een hartruis kan veroorzaakt worden door een aangeboren hartafwijking. Een hartruis kan dus wel reden tot ongerustheid zijn.
Snelle diagnose
Op de hartruispoli van De Kinderkliniek worden alle onderzoeken in één dagdeel gedaan. Zo kunnen wij ongerustheid snel wegnemen. Kinderartsen van De Kinderkliniek en een kindercardioloog van het AMC vormen samen het Kinder Cardiologisch Team. Zij hebben zich gespecialiseerd in aandoeningen van het hart en de bloedsomloop bij nog ongeboren kinderen, pasgeborenen, jeugdigen en jong volwassenen.
Behandeling
Behandeling op de hartruispoli vindt plaats na verwijzing van huisarts of kinderarts.
De kinderen komen eerst bij de poli-assistente, die een ECG (hartfilmpje) maakt. Het maken van het ECG duurt maar 10 seconden. Aansluitend gaan de kinderen naar de kindercardioloog, die nog een echo van het hart maakt. De ouders krijgen gelijk de uitslag van beide onderzoeken.
Als er geen hartruis wordt geconstateerd, dan hoeven de kinderen niet meer terug te komen. Is er bijvoorbeeld een klein gaatje gevonden, dan blijven de kinderen ter controle terugkomen. Er zijn kinderen die jaarlijks of twee jaarlijks voor controle komen.


01 10 2020
De Kinderkliniek nu ook LEEFH-Centrum
Dat betekent dat kinderen en jongeren met een te hoog cholesterol bij De Kinderkliniek terecht kunnen om te laten onderzoeken wat de oorzaak van het hoge cholesterol is. Na het onderzoeken van de oorzaak kan een gerichte behandeling worden gestart. Lees verder