Hoofdpijnpoli

Op de hoofdpijnpoli kunnen kinderen en jongeren terecht die erg veel last hebben van hoofdpijn, waarbij zelfs sprake kan zijn van migraine. Hoofdpijn is een vervelende kwaal die veel invloed kan hebben op het dagelijks functioneren.

Voor wie is de hoofdpijnpoli

De hoofdpijnpoli is voor kinderen met hoofdpijnklachten. Er kunnen verschillende oorzaken voor hoofdpijnklachten zijn. Tijdens het eerste consult doen we onderzoek naar de mogelijke oorzaken van hoofdpijn.

Diagnose

Bij het eerste bezoek stelt de kinderarts of physician assistant een aantal vragen om een goed beeld te krijgen van de klachten. Zij doen daarna een uitgebreid lichamelijk onderzoek.
Mogelijk vindt er aanvullend onderzoek plaats naar de ogen door de optometrist of orthoptist. Dit onderzoek proberen we volgend op de afspraak met de kinderarts of physician assistant plaats te laten vinden. De orthoptist is gespecialiseerd in de samenwerking van de ogen, zij kijkt naar zogeheten schele en luie ogen en doet oogmetingen bij kinderen. De optometrist kijkt naar de gezondheid van het oog. Zo nodig wordt er aanvullend longfunctie onderzoek gedaan als er aanwijzingen zijn voor bijvoorbeeld ademhalingsproblemen.

Behandeling

Afhankelijk van de diagnose, spanningshoofdpijn, migraine en/ of andere vormen van hoofdpijn, wordt een behandeling gestart. De behandeling heeft tot doel de hoofdpijn zoveel mogelijk onder controle te krijgen zodat de klachten draaglijk worden en het liefst verminderen/ verdwijnen. De behandeling kan bestaan uit het geven van leefstijladviezen, van medicatie of het volgen van aanvullende therapie bij een kinderfysiotherapeut of Cesar oefentherapeut. Indien noodzakelijk kan verwijzing naar de KinderGGZ in De Kinderkliniek plaatsvinden voor verdere begeleiding door de kinderpsycholoog. In voorkomende gevallen kunnen we doorverwijzen naar aanvullende zorg, zoals Shiatsu therapie of osteopathie binnen De Kinderkliniek, of mindfulness en yoga elders.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan met een verwijsbrief van de huisarts.

Medewerkers

  • Norbert van den Berg
  • Heidi Veltmaat
  • Marjolijn Bijsterveld
  • Daisy
portfolio-120915-1-1866
 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?

Nieuws

01 10 2020

De Kinderkliniek nu ook LEEFH-Centrum

Dat betekent dat kinderen en jongeren met een te hoog cholesterol bij De Kinderkliniek terecht kunnen om te laten onderzoeken wat de oorzaak van het hoge cholesterol is. Na het onderzoeken van de oorzaak kan een gerichte behandeling worden gestart. Lees verder