Kinderyoga bij De Kinderkliniek

Veel kinderen krijgen overdag continu prikkels binnen. Zij hebben er dan baat bij om hun hoofd 'leeg' te kunnen maken en zo rust en ontspanning te krijgen. Kinderyoga kan goed helpen bij dit proces. Door aan yoga te doen kunnen kinderen spelenderwijs leren om te filteren en op een meer ontspannen manier met bepaalde dingen om te gaan.Tijdens een yogales verkent elk kind actief zijn of haar eigen mogelijkheden. Op een ongedwongen manier worden ze zich bewust van hun lichaam. Ook alle zintuigen komen in de lessen aan bod. Kinderen leren zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Er is dus geen sprake van een wedstrijd, en er is geen goed of fout! ‘Je bent goed zoals je bent en vooral de funfactor staat voorop!’

De lessen

De lessen zijn heel gevarieerd en elke week is er een ander thema waar we mee aan de slag gaan. Dit thema is altijd iets wat voor de leeftijdsgroep leuk, interessant, actueel en/ of leerzaam is. Kinderen krijgen ook de kans om zelf ideeën aan te dragen voor een les. Het thema gaan we dan verwerken in de yogahoudingen, (groeps)spelletjes en creatieve opdrachten. Natuurlijk is er aan het einde van de les altijd een eindontspanning, waardoor iedereen helemaal opgeladen weer naar huis gaat.

Annemarie Faber

Annemarie Faber is gediplomeerd kinderyoga-en tieneryoga docent. Al jaren beoefent zij yoga en merkt hiervan de vele voordelen. Met veel passie wil zij dit doorgeven aan kinderen en tieners!

Aanmelden en groepen

Voor aanmelden of meer informatie kunt u mailen naar: annemarie.yogaismore@gmail.com of een bericht sturen naar: 0614906917.

Op instagram kunt u mij volgen op @yogaismore en op Facebook op de pagina YogaisMore 

De lessen zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen:

  • Peuteryoga 
  • Kinderyoga 4-11 jaar
  • Tieneryoga 12-18 jaar
  • Ouder- en kind yoga

Kosten

De lessen worden aangeboden in blokken van 7 lessen en worden gegeven op maandagmiddag na schooltijd in DeKinderkliniek in Almere. De kosten voor een blok van 7 lessen zijn €52,50.                   

Wil je een keer kinderyoga proberen? Uw kind/ je bent welkom voor een proefles à €2,-. Als wordt besloten door te gaan wordt dit bedrag als korting op het eerste lesblok gegeven.

Kinderyoga
Kinderyoga
Nieuws

04 06 2019

Feestelijke middag voor kinderen uit Almere en omstreken én informatieve middag over allergieën en eczeem!

DeKinderkliniek bestaat 10 jaar en geeft een partijtje! Op woensdagmiddag 19 juni organiseren wij van 15 tot 17 uur een leuke sport- en spelmiddag op de velden van de Almeerse Hockeyclub. Er is van alles te doen voor kinderen van 4 tot 14 jaar oud. En als afsluiter van de middag komt de popgroep The TeenZ! Terwijl de kinderen buiten spelen, organiseren wij voor ouders en verzorgers een informatieve middag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van allergieën en eczeem.  Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?