Mindfulness-aandachttraining bij De Kinderkliniek

In De Kinderkliniek zijn ook mindfulness-aandachttrainingen voor jonge kinderen en tieners. De cursus wordt gegeven door trainers van JOU! dé Mindfulnesspraktijk voor jeugd en ouders in Flevoland. ’JOU!’ heeft als missie kinderen en jongeren door middel van mindfulness-aandachttraining bewust te leren omgaan met gevoelens en gedachten in relatie tot stress, lichamelijke- en emotionele pijn, angst en concentratieproblemen.

Aandacht Werkt!

De docenten trainen kinderen volgens de methode ‘Aandacht Werkt!’. Dankzij deze methode leren kinderen zich beter ontspannen en oefenen ze vaardigheden om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te brengen. De aan-knop doet het wel, maar waar zit de pauze-knop? De training is geschikt voor kinderen die bijvoorbeeld:

  • Onrustig slapen door spanning.
  • Bang zijn om buitengesloten te worden.
  • Piekeren over van alles en nog wat.
  • Moeite hebben om op te komen voor zichzelf.

Training

De training duurt acht tot tien weken en de lessen duren 1 tot 1,5 uur. Afhankelijk van de aanmeldingen worden de groepjes samengesteld, waarbij we streven naar minimaal vier en maximaal acht kinderen. Aanmelden voor de training en/of workshops kan via www.hetgaatomjou.nu, vermeld duidelijk dat je de training of workshop in De Kinderkliniek wilt volgen. Na de zomer starten er weer nieuwe workshops en trainingen.

Gratis proefles

Wie nieuwsgierig is, kan een gratis proefles volgen. Sommige verzekeraars vergoeden de Mindfulness-Aandachttraining, neem daarvoor contact op met uw behandelend arts of verzekeraar. 

Voor ouders

Voorafgaand aan de mindfulness-aandachttraining verzorgen de docenten een workshop aan ouders om nadere informatie te geven en om zelf te ervaren waar hun kind mee gaat oefenen. Ook bespreken de trainers zowel een tussen- als een eindevaluatie met de ouders.

De docenten

Conny Grotendorst en Marijke Brans zijn beide gecertificeerd mindfulnesstrainer voor kinderen en jongeren van vier tot twintig jaar oud. Samen runnen ze JOU! dé Mindfulnesspraktijk voor jeugd en ouders in Flevoland.

Handige links

JOU!
Aandacht Werkt!

Medewerkers

  • Conny Grotendorst
  • Marijke Brans
Jou! de mindfulnesspraktijk voor jeugd en ouders in Flevoland
Aan de slag met de mindfulness-aandachttraining
Nieuws

18 12 2018

Symposium ter ere van het 10 - jarig bestaan van de down poli in DeKinderkliniek

De downpoli bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren. Op 25 januari 2019 vindt er een symposium plaats met interresante sprekers. Heb jij een kind met down of ben je een behandelaar, je bent van harte welkom! Lees verder