Diëtetiek

Gezonde voeding is de basis van een goede gezondheid en goede groei van een kind. Dit is niet altijd even makkelijk te bereiken. Er kunnen lichamelijke klachten zijn waardoor het kind voedingsmiddelen niet verdraagt of moeite heeft om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, bijvoorbeeld door een bepaalde ziekte of allergie. Daarnaast spelen eetgewoontes, smaak en voorkeuren een rol.

Ieder kind is uniek en vraagt om een eigen benadering en afgestemde adviezen. Door verschillen in lichamelijke en geestelijke ontwikkeling is het geven van dieet- of voedingsadvies aan kinderen maatwerk.

Diëtist: de specialist op het gebied van voeding

In De Kinderkliniek zijn diverse kinderdiëtisten werkzaam, ieder met haar eigen specifieke kennis. De diëtist kan advies geven over de voeding bij:

 • Afbuigende groei / ondergewicht
 • Voedselallergie / lactose-intolerantie
 • Diabetes Mellitus
 • Overgewicht
 • Darmproblemen (o.a. coeliakie)

Behandelaren

Diëtisten Mirela en Esmeralda zijn tevens werkzaam in het Flevoziekenhuis, Debbie, Fiona en Angela werken vanuit de praktijk DPS Dieetkunde. Er wordt nauw samengewerkt met de diverse poli’s van De Kinderkliniek.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via ons centrale telefoonnummer 036 – 763 00 30. Wanneer u belt voor een eerste afspraak, zal de poli-assistente, afhankelijk van de vraag en beschikbaarheid, de afspraak bij de juiste diëtist plannen.

Afspraak afzeggen

Wanneer je een afspraak met de diëtist niet kunt nakomen, vragen wij je om dit minimaal 24 uur van te voren te melden. Wanneer dit niet is gebeurd, kunnen de kosten voor een consult toch bij je in rekening worden gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoedingen verzekeraars

De facturatie van de bezoeken aan de diëtisten verloopt in sommige gevallen anders dan een bezoek aan de arts.

 • U ontvangt thuis per kwartaal / half jaar voor ieder bezoek één factuur van De Kinderkliniek. Ook de voorbereiding, de verslaglegging van het dieetadvies, telefonische en mailcontacten worden in rekening gebracht.
  De facturen zult u zelf moeten indienen bij de zorgverzekeraar. Als de verzekeraar de vergoeding heeft overgemaakt kunt u de factuur betalen aan De Kinderkliniek.
  Wanneer de verzekeraar om een bepaalde reden niet alles vergoed kunt u dit bij De Kinderkliniek aantonen en het deel wat wel vergoed wordt betalen aan De Kinderkliniek.
  Indien nodig ontvangt u een herinnering voor het betalen van de factuur.
  De voorwaarden voor de vergoeding verschillen per zorgverzekeraar. Informeer daarom bij uw zorgverzekeraar naar uw eigen situatie.

 • Bij bezoek aan de diëtisten van DPS dieetkunde loopt de facturatie rechtstreeks naar de verzekeraar via de praktijk van DPS dieetkunde. Voor specifieke vragen kunt u deze praktijk bellen op 085 – 21 00 575 of mailen naar:info@dieetkunde.nl.

Medewerkers

 • Esmeralda Veldkamp
 • Mirela Husrefovic
 • Debbie Smiet
 • FV
 • Angela Fleming
 • Mirjam van den Bos
Kinderdiëtisten controleren ook de groei
Lengte meten
Nieuws

01 06 2021

Start unieke behandeling voor de allerkleinsten in De Kinderkliniek

DeKinderGGZ biedt met IMH poliklinische diagnostiek en behandeling voor kinderen tot 6 jaar. Vanaf juni breiden we onze dienstverlening uit met een unieke dagbehandeling - Magnolia - waar gewerkt wordt volgens de Infant Mental Health (IMH) visie. Magnolia is een gespecialiseerde dagbehandeling voor 0 tot en met 4 jaar, die aansluit bij de bestaande IMH poli waar jonge kinderen en hun ouders of verzorgers terecht kunnen als er grote zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind en/of de relatie tussen ouder en kind.  Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?