Osteopathie bij De Kinderkliniek

Een osteopaat kijkt naar de hele mens: naar de organen, botten, gewrichten, spieren, zenuwen en hoofd. Een osteopaat kijkt vooral naar de samenhang daartussen. Osteopathie is door zijn zachte aanpak en efficiëntie uitermate geschikt voor kinderen. Osteopathie is een zogeheten ‘complementaire’ behandeling die zo nodig in overleg met de kinderarts plaatsvindt.

Voor wie?


Het beste moment om een behandeling bij baby's te beginnen is een paar dagen na de bevalling, indien er geen medische bezwaren zijn. De gevolgen van stress tijdens de geboorte kunnen het beste zo vroeg als mogelijk worden behandeld. Er is aandacht voor de pasgeborenen met hun specifieke problemen zoals veel huilen, voorkeursligging, darmkrampjes, reflux en problemen met drinken. Bij het opgroeiende kind worden o.a. problemen t.g.v. astma en oorontstekingen, hoofd en buikpijn, slaapproblemen, en continentieproblemen behandeld.

Afspraak maken


Via afspraak@dekinderkliniek.nl of telefonisch via 036 – 76 300 30 kunt u een afspraak laten inplannen bij de osteopaat.

Minderjarige kinderen


Behandeling van minderjarige kinderen, jonger dan 16 jaar, vindt plaats in bijzijn van één van de ouders of verzorgers.

Kledingvoorschrift


Aangezien de osteopaat het hele lichaam nakijkt dienen de kinderen zich te ontkleden tot op het ondergoed. Kleding: géén string, meisjes met BH, eventueel mét een elastisch sportbroekje en hemdje.

Vergoeding


De kosten van behandeling van minderjarigen worden in rekening gebracht aan de wettelijke vertegenwoordigers en dienen na afloop van de behandeling voldaan te worden. U kunt betalen via een pinautomaat of contant. U dient de factuur zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding die u ontvangt is afhankelijk van uw verzekeringspolis. Deze zorg is niet opgenomen in de basisverzekering en valt niet onder het eigen risico.

Wie is Joppe ten Brink?


Osteopaat Joppe ten Brink D.O.-(M).R.O. is lid van NVO en geregistreerd bij de NOF. Meer informatie vindt u op www.osteopathie-almere.nl.

Verhinderd?


Ben je verhinderd? Meld dit dan minimaal 24 uur van te voren. Als je je niet afmeldt, ontvang je toch een rekening.

Medewerkers

  • Joppe ten Brink
  • Vanessa van Ginkel
  • Marjolein Van Beers
Nieuws

30 07 2020

Pepper komt bij ons werken! Maar wat wordt Peppers nieuwe naam? Doe mee aan onze prijsvraag!

Pepper wordt onze nieuwe collega die samen met Mende op de plas- en poeppoli uitleg gaat geven over plassen en poepen. Pepper kan jullie uitleggen hoe of wanneer je moet plassen of waarom je soms moeite hebt met poepen. Je kunt met Pepper ook een boekje lezen of een filmpje bekijken en zelfs een spelletje doen. Over een tijdje kun je ook een quiz maken met Pepper. Maar wie is Pepper dan? Lees verder

 

Heb je vragen of wil je met ons in contact komen?